perjantai 4. toukokuuta 2018

Vinkit Riikaan!

Moikka! En ole vielä keksinyt vinkkien tilalle mitään kummempaa postaus ja koska tämä oli jo luonnoksissa odottelemassa, päätin julkaista tämän😊 Toivottavasti keksin jotakin kivaa tänne blogin puolelle vinkkien suhteen! Ainakin Pietarista olisi jossakin kohtaa tulossa erilaista postausta.
Lennot&Hotelli
Olen jo aikaisemmin kertonut, että Riikaan pääsee todella edullisesti! Otettiin Finnairilta 60 euron lennot Riikaan, joka on mun mielestä todella edullinen summa. Kone jolla lennettiin ei oikein ollut mun mieleen, vaikka kaikki menikin hyvin. Kone oli pieni ja sellainen vanha potkurikone, mutta harvoin tuollaisilla tulee onneksi lennettyä. Hotellimme Rixwell Gertrude Hotel maksoi vain 40 euroa kaksi yötä per henkilö aamupaloineen. Hotelli oli hiukan vanhahko, mutta juuri sellainen mitä 40 eurolla nyt voi saada. Olimme ihan tyytyväisiä hotelliimme, joka sijaitsi noin 20 minuutin matkan päästä keskustasta. Helposti pystyi kävelemään hotellilta keskustaan. Aamupala oli runsas ja vaihtoehtoja oli mielestäni hyvin. Voisin mennä uudelleenkin tuohon hotelliin, ihan vaan hinnan vuoksi.
Liikkuminen
Liikkuminen Riiassa on helppoa kaupungin pienen koon takia. Lentokentältä hotelille ja takaisin käytettiin taksia sen edullisen hinnan takia. Ainoa miinus oli, kun mentiin kentältä hotelille, päätti kuski huijata meitä.. Mutta onneksi, kun mentiin takaisin hotellilta kentälle kuski veloitti ihan oikean hinnan. Kaupungissa on helpointa kävellä, mutta myös ratikka on kätevä. Sitä käytettiin pariin otteeseen. Lipun voi ostaa mm. kuskilta tai ratikassa sijaitsevassa koneessa, jota edelleen hämmästelen! Miksei kaikkialla voi olla sellaista?
Ruoka ja juoma
Riiassa kaikki on melko edullista, myös syöminen. Kävimme syömässä muutaman kerran ravintolassa ja molemmista pidin todella paljon. Moonshine on hauskasti sisustettu ravintola Riian vanhassa kaupungissa. Sieltä saa esimerkiksi pastaa, salaatteja, keittoja jne. Saatavilla on myös tarjotin, jossa on kolmea eri olutta, jonka Joonas ylläri otti! Toinen ravintola, jossa käytiin oli Fridays. Olen ennenkin käynyt kyseisessä ravintolassa muissa maissa ja sieltä saa hyviä hamppareita ja drinkkejä. Jälkkäripaikaksi voisin suositella Bubble Waffle paikkaa,  josta saa herkullisia kuplavohveleita vaikka millä eri täytteillä ja vielä suht edullisesti.
Shoppailu
Mielestäni Riian shoppailu mahdollisuudet eivät oikein olleet ihmeellisiä. Muutama kauppakeskus löydettiin eli Origo ja Galleria Riga. Nekään eivät oikein olleet meille mieluisia, ei oikeastaan mitään kivoja kauppoja. Kenkäkauppoja oli paljon, mutta silti mitään ei siltikään löytynyt. Olin jo Krakovassa shoppaillut niin paljon, joten tarvetta millekään ei oikeastaan ollut. Riiassa kannattaa käydä suuressa kauppahallissa, jossa voi ostaa ruokaa ja vaatteita. Lisäksi siellä on kaunista taidetta esillä.
Nähtävyydet
Nähtävyyksiä Riiassa on muutamia ja käytiinkin aika monessa nähtävyydessä. Vanha kaupunki on yksi suosittu nähtävyys ja siellä sijaitseva Pyhän Pietarin kirkko, josta pääsee myös ihailemaan maisemia. Suosittelen tuolla kirkon yläpuolella käymistä, sinne pääsee pientä maksua vastaan helposti hissillä ja näkymät ovat kyllä kauniit! Riian Vapauden muistomerkki ja sen vieressä sijaitseva puisto ovat myös mukavia nähtävyyksiä. Suklaamuseo oli myös hauska nähtävyys! Suosittelen myös käymään Riian juutalaismuseossa, joka sijaitsee ulkona ja on todella mielenkiintoinen.
Mitä muuta? 
Riika on pieni kaupunki, jonka näkemiseksi ja kokemiseksi riittää hyvin muutama päivä. Vanhat rakennukset ja vanha kaupunki ovat todella kauniita. Shoppailtavaa mielestäni kaupungissa ei juurikaan ollut, mutta ravintoloita löytyy ja ruoka on hyvä sekä suht edullista. Talvella Riiassa ei juuri ole menoa ja meininkiä, enemmänkin kesäkaupunki! Tykkään kuitenkin matkustaa myös sesonkien ulkopuolella, koska silloin saa olla enemmän rauhassa. Talvella Riiassa on vaan todella kylmä, joten ehkä keväällä sinne olisi parempi matkustaa! Tykkäsin kyllä, ehkä joskus keväällä/kesällä voisin mennä uudelleen😊

14 kommenttia:

  1. Pitäisi kyllä joskus tehdä kolmen päivän reissu Riikaan - ja nuo lennot + hotelli ovat kyllä todella hyvän hintaiset! :) Nyt on kuitenkin ensin tiedossa reissut Lappiin, Köpikseen ja Skotlantiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo miksei! :) Sinne kuiteki pääsee niin edullisesti! Ja Köpis on ihana, jos kaipailet vinkkejä niin blogista löytyy :)

      Poista
  2. Vitsit ootte löytänyt superedullisesti lennot ja hotellin! Toi olis niin hyvä paikka sellaselle weekend getawaylle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :) Olin kyllä iloinen tuollaisesta edullisesta reissusta :D Ja niin onki!

      Poista
  3. Kyllä on sellainen vinkkipostaus jonka luettua voisin käväistä tuolla jonkun viikonlopun viettämässä :) Etenkin kun todella halvat lennot ja hotelli, vois vaikka extemporella lähteä joskus jos mieli tekee ja lomaa on :D Joskus tosin miehen kanssa puhuttu että vois lähteä myös ajaen kiertelemään muutama kohde tuolta "alhaalta" mutta saapi nähdä. Silloin ei oikein kerkiä nähdä ja kokea kyseisissä kohteissa jos ei vietä niitä paria päivää niissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! ;) Joo Riikaan pääsee kyllä tosi edullisesti eikä itse kaupungissakaan kallista ole. Ja vähänkö tuo kuulostaa kivalta! Jos itselläkin olis auto/ajokortti, niin varmasti oltais reissailtu autollaki :D Ja kyllä varmasti hetken kerkee olemaan ja saa samalla kokea enemmän :)

      Poista
  4. Mä niin pidän näistä vinkkipostauksista, ajattelin katsoa näistä vinkkejä nyt kesälläkin kun varataan matka/matkoja :) Mä pidin myös Riiasta, varsinkin kesällä. Kaunis kaupunki, jossa ei ole liikaa tekemistä, vaan aikaa jää myös sille lomailulle ja rentoutumiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Just lukijoita varten nämä postaukset täällä on :) Ja itseänikin, kun en aina muista kaikkea reissuilta :D Juu Riika oli just sopivan kokoinen kaupunki! Joskus kesällä vois mennä uudelleen :)

      Poista
  5. Ihania vinkkejä Riikaan ♥ Tuo on niin lähellä ja melko edullisia matkoja on usein tarjolla, että pitäisi pohtia siellä käymistä :) Mutta hitsit, mä oisin varmaan ollut ihan paniikissa tuollaisessa potkurikoneessa :( Ja ikävää, että tuo taksikuski huijasi teitä ;/ Mutta toisaalta voi miettiä, että tuo huijaaminen saattaa olla hänelle pakko elinkeinon vuoksi. Onneksi kuitenkin hotellilta otettuanne maksoi oikean verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Juu suosittelen, Riikaan pääsee niin kätevästi ja edullisesti. Tosin tuo kone oli ihan kamala :D Noo onneksi ei ollut iso summa kyseessä tuossa huijaamisessa, mutta onhan se kuitenkin ikävää :/ Ja niinpä! :)

      Poista
  6. Voi kun Riika vaikuttaakin samanlaiselta kuin Tallinna! :D mäkin tykkään yleensä vähän budjettininjailla, ja voin helposti yöpyä heikompitasoisessa hotellissa jos haluan säästää. Te löysittekin superhalvalla majoituksen ja myös lennot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niissä kyllä jonkun verran samaa :) Juu mäkin yleensä säästä aina jossakin asiassa :D Yleensä hotellissa ja lennoissa. Riikaa pääsee tosi edullisesti!

      Poista
  7. Riika vaikuttaa kyllä juuri sellaiselta paikalta, missä mä aivan varmasti viihtyisin :) Täytyykin pistää kyseinen kohde korvan taakse, tässä postauksessa tuli nimittäin kivasti neuvoja jos Riikaan päättää lähteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon myös, että viihtyisit siellä! :) Ja suosittelen kyllä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥