torstai 30. elokuuta 2018

10 syytä rakastua Sloveniaan

Kirjoittelinkin jo Instagrammiin, että jos joku olisi mulle vuosi sitten sanonut, että tulen viettämään viikon Sloveniassa, en olisi uskonut. En tiennyt vielä hetki sitten Sloveniasta juuri mitään. Muutenkin tuntuu, että Slovenia on monille tuntematon kohde, vaikka se on täynnä upeita kohteita! Nyt kerron teille 10 syytä rakastua Sloveniaan ja miksi just sun pitäis matkustaa sinne!

1. Sloveniassa on kaikille jotakin. Sloveniassa voit viettää kaupunki- sekä rantalomaa. Myös patikointi onnistuu. Slovenia sopii myös luontoa rakastavalle!

2. Luonto ja meri ovat Sloveniassa kaunista. Luontokohteeksi suosittelen Blediä. Siellä saa olla keskellä luontoa ja kauneinta järveä. Vaikka Slovenialla on vain vähän rantaviivaa, on meri yhtä kaunista kuin esim. Kroatiassa. Myös vuoret ovat jotakin niin mahtavaa katseltavaa.

3. Edullinen hintataso ruuassa. Sloveniassa söi helposti kymmenellä eurolla. Ruokia on tarjolla laidasta laitaan ja ravintoloita löytyy myös monenlaisia. Myös juomat ovat suht edullisia.

4. Bussilla pääsee kaikkialle. Yllätyin siitä, miten hyvin bussilla pääsee Sloveniassa kaikkialle. Joten jos haluaa kierrellä Sloveniaa, ei siihen tarvitse autoa. Lisäksi bussilla ajeleminen on edullista ja ekologisempaa kuin autolla ajeleminen.

5. Rakennukset ovat iloa silmille! Mä oon rakennusten, etenkin vanhojen sellaisten ystävä. Sloveniasta löytyy kerta kaikkiaan ihania taloja ja rakennuksia. Meillä kesti aina kauan kävellä paikasta toiseen, kun jäin vaan ihailemaan jotakin taloa.
6. Ihmiset ovat ystävällisiä ja osaavat hyvin englantia. Toinen asia mikä mut yllätti, oli se miten hyvin ihmiset osasivat englantia kaikkialla! Saatiin myös lähes aina hyvää palvelua kaikkialla.

7. Slovenia ei ole turistirysä. Turisteja on tietenkin jonkun verran, mutta mielestäni todella vähän verrattuna moniin muihin kohteisiin. Joten ihan rauhassa saa olla, jopa Bledin kaltaisessa nähtävyydessä. 

8. Sää on vaihteleva ja upea! Näin kauneimpia auringonlaskuja Piranissa sekä aivan upean ukkosmyrskyn. Mun mielestä oli myös kaunista katseltavaa, miten meren aallot osuivat kallioon sadepäivänä. Aurinkoa tuossa maassa riittää myös.

9. Pienet ja persoonalliset putiikit. Vaikka rakastan isoja kauppakeskuksia, oli Sloveniassa etenkin Ljubljanassa aivan ihania pieniä putiikkeja, joista tuli shoppailtua kaikkea mukavaa!

10. Sloveniaan matkustaminen on helppoa. Vain 2,5 tuntia Helsingistä ja pääset vierailemaan yhdessä upeimmassa maassa missä olen koskaan käynyt. Myös lennot ovat edullisia. Joten lentoja varailemaan!

Mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta? Entä löytyykö sieltä muita keitä on rakastunut Sloveniaan tai kiinnostunut matkustamaan sinne? Ihanaa viikonloppua just sulle!💜

14 kommenttia:

  1. Mä vähän haaveilin kans Sloveniasta ens kesän roadtrippailureissuun, kun kuitenkin sinne olis helppo mennä ja oon saanu T:nkin jo vähän innostuun! :D Oon käynyt sielä porukoiden kans, joskus 10 vuotta sitten, mutta on varmasti muuttunut aika paljon siitä.. mutta mieleen tulee just sellanen idyllinen ja turistiton maa! <3 Nää sun postaukset on kyllä oikeesti vaarallisia.. kun näistä saa aina hyviä ideoita! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämmöllä! <3 Varmasti on muuttunut, mutta varmasti on myös asioita pysynyt ennallaan :) Mun mielestä on kans niin kiva miten vähän Sloveniassa loppujen lopuksi on turisteja! Haha kiitti :D<3

      Poista
  2. Voi, että miten ihania kuvia ♥ Ennen tätä postausta ja sun ihania kuvia en ollut pienessä mielessäkään ajatellut Sloveniaa matkakohteena, mutta nyt on alkanut kyllä kiinnostamaan :) Juurikin tuo miten kaupunki- ja rantaloma yhdistyy, kiehtoo mua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Juu mullekin Slovenia oli ihan vieras kohde, mutta kiva, että säkin innostuit :) Munkin mielestä Sloveniassa oli just parasta, kun siellä yhdistyi niin moni asia kerralla!

      Poista
  3. Minä tykkäsin, ihania lyhyitä mutta ytimekkäitä kohtia ja tää sai mut todellakin kiinnostumaan Sloveniasta! :) Mä en tiennyt muuten että kohde soveltuu hyvin ranta- kuin kaupunkilomaksikin, kesällä funtsin vähän sellasia kohteita ja mielessä oli vaan Barcelona sekä Nizza joihin haluan, muttei vielä tänä kesänä sinne kuitenkaan päässyt.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, kiitos ihana Kata! <3 Tosi kiva kuulla :) Haha, joo! Siis monelle on ihan uutta, että Sloveniassa tosiaan on myös rantaa, joka on ihana asia :) Nizza on myös kans upea kohde ja Barcelona kiinnostaa myös mua.. ;)

      Poista
  4. Ihana postaus <3 Kiinnostuin Sloveniasta koko ajan enemmän, kun seurasin matkaanne siun instan puolelta, ja haluaisin ehdottomasti joskus käydä siellä! :) Yleensä reissuni ovat sijoittuneet juurikin sellaisiin turistirysiin, joten olisi virkistävää käydä jossain, missä niitä ei ihan niin hirveästi olisi :D Kauniita kuvia oot kyllä ottanut, nuo talot näyttää suloisilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Todella kiva kuulla, että oot kiinnostunut Sloveniasta, se on kyllä käymisen arvoinen paikka :) Ja juuri se, ettei Sloveniassa ole liikaa turisteja tekee siitä vielä ihastuttavamman paikan <3 Kiitos vielä, nuo talot oli niin suloisia :)

      Poista
  5. Noi rakennukset näyttää todellakin aivan ihanilta! Kuulostaa tosi mahtavalta paikalta enkä oo Sloveniaa kyllä ennen tätä postausta miettinytkään mahdollisena matkakohteena joskus tulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on tosi ihania :)<3 Ja Slovenia on upea paikka! Kannattaa ehdottomasti matkustaa, jos tulee tilaisuus.

      Poista
  6. En ole ikinä käynyt Sloveniassa, mutta ainakin näiden kuvien perusteella siellä on viehättävän näköistä! Huikea auringonlasku ja aivan ihana tuo vaaleanpunainen talo :) Puhumattakaan tuosta jätskiannoksesta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slovenia on kaunis maa! :) Auringonlaskut myös siellä olivat kauniita <3 Sekä tietty rakennukset!

      Poista
  7. Kuulostaa kyllä oikeasti hyvältä! Mäkään en olisi koskaan ajatellut harkitsevani Sloveniaa matkakohteena, mutta kyllähän se väkisinkin alkaa nyt houkuttamaan :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥