torstai 5. huhtikuuta 2018

Vinkit Krakovaan!

Heippa! Olisi taas perinteisen vinkkipostauksen aika. Olen huomannut viime aikoina, että vinkkipostausten tekeminen tuottaa mulle eniten työtä ja ei ehkä ole enää se juttuni. Näitä teen juuri siksi, että blogiini eksyvät voisivat saada vinkkejä reissulleen ja totta kai, että minä voin jakaa niitä muille. En vuoden päästä muista paljon hotelli Krakovassa maksoi, mutta blogista sen voi aina tarkistaa. Katsotaan keksinkö perinteisille vinkkipostauksille jotakin uutta. Mitä te tykkäätte vinkkipostauksista?
Lennot & hotelli
Lennettiin Finnairin suorilla lennoilla Krakovaan. Finnairilla on nykyään edullisia lentoja, joten ollaan alettu suosimaan Finnairia. Lennot maksoivat 155 euroa. Halvemmallakin varmasti pääsee, mutta mielestäni ihan kohtuu hinta lennoista. Hotellimme INX Desing Hotel sijaitsi noin 15-20 minuutin päässä vanhasta kaupungista, juutalaiskorttelin alueella. Tykkäsin hotellistamme eikä neljä yötä aamupaloineen 240 eurolla ollut kalliskaan. Krakovassa on melko edullisia hotelleja ja ainakin meidän oli myös moderni ja siisti. Aamupalasta pidin myös. Hotelli oli lähes tyhjä, joten saimme nauttia aamupalan aina aivan rauhassa. Huomasi, että Krakova on kesäkaupunki, hotellitkin olivat tyhjillään.
Liikkuminen
Krakova on kävelykaupunki. Kaikkialle pääsee kävellen ja jos kävely ei innosta, on vaihtoehtona toimiva ratikka. Ratikat kulkevat tiheään tahtiin ja mekin käytettiin muutamia kertoja ratikkaa. Ratikkalipun voi ostaa ratikassa olevasta laitteesta. Tämä oli mulle aivan uutta, että itse ratikassa on kone mistä lippu ostetaan eikä pysäkillä ole automaattia. Lipun hinta on euron luokkaa. Auschwitziin mentiin sitten ryhmän mukana autolla, joka on mielestäni kätevä ja varmasti nopein tapa mennä leirille kuin esimerkiksi junalla tai bussilla. Taksilla mentiin lentokentältä hotelille ja paluupäivänä myös. Kentältä hotelille taksi maksoi noin 20 euroa. Edullisempaa kuin Suomessa ja mielestäni kätevä ratkaisu, jos hinta on tosiaan tuota luokkaa.
Ruoka ja juoma
Krakovassa syöminen on edullista! Jopa turistipaikkojen lähellä. Ensimmäisenä päivänä suuntasimme Hard Rock Cafeen, jossa meidät yllätti puolet edullisempi ruoka! Normaalisti 20 euron ruuat maksoivatkin noin kymmenen euroa. Otettiin vielä jälkkäritkin, kun oli niin halpaa. Krakovassa kaikki ruuat olivat siinä 10-15 euron luokkaa. Olutta sai kolmella neljällä eurolla eikä muutkaan juomat kalliita olleet. Voin suositella siis Hard Rock Cafea sekä toista hyvää ravintolaa jossa kävimme, Miod Malinaa. Syötiin tuolla ravintolassa herkulliset ruuat, minä pastaa ja Joonas puolalaista keittoruokaa, jossa keitto on leivän sisässä. Kahviloitakin Krakovassa oli lukuisia, Costa Cafee on mun yksi suosikki kahviloita sekä käytiin myös muutamissa muissa kahviloissa, joista sai niin hyviä paikallisia munkkeja. Suosittelen!
Shoppailu
Innostuin Krakovassa shoppailemaan täysillä! Sephorassa tuli käytyä pari kertaa sekä isossa kauppakeskuksessa Galeria Krawoskassa ja pienemmässä Galeria Kazimierzissä. Käytiin tuolla Krawoskassa joka päivä ja syötiin myös kauppakeskuksen italialaisessa ravintolassa. Kauppoja Krakovassa on joka lähtöön. Itse tykkäsin mm. C&A:sta, Reservedestä ja Terranovasta. Krakovassa mielestäni mukava asia oli, että kaupat olivat klo 22 asti auki. 
Nähtävyydet
Isoin syy miksi lähdettiin juuri Krakovaan, oli Auschwitz. Vaikkei Auschwitz sijaitse niin lähellä Krakovaa kun saattaisi luulla, ei sieltä pitkäkään matka sinne ole. Lasken sen siis Krakovan nähtävyydeksi. Auschwitz oli hieno kokemus omalla kamalalla tavallaan. Vanha kaupunki ja siellä oleva Marian kirkko kuuluvat myös Krakovan nähtävyyksiin. Wawelin linnassa käytiin myös, mutta se oli aika tylsä nähtävyys lukuun ottamatta siellä olevaa kaunista kirkkoa. Juutalaiskortteli ja siellä oleva juutalaismuseo kannattaa käydä katsastamassa. Tykkäsin myös Krakovassa olevasta kauniista lukkosillasta. Muhun suuren vaikutuksen teki myös Kaziemerzin ghetto alue. Krakovassa on myös paljon kauniita rakennuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Myös puistoja löytyy, mutta eiväthän ne talvella niin kauniita ole. Perhosmuseo oli myös erilainen kokemus.

Mitä muuta?
Krakova on mukava kaupunki, mutta elossa se on enemmän kesällä. Talvella sinne kannattaa mennä, jos kaipaa rauhaa. Jonottanut ei tarvinnut mihinkään ja sai olla rauhassa. Ei kaupunki kuollut kuitenkaan ollut, mutta mä tykkäsin hiljaisemmasta kaupungista. Palvelu kaupungissa ei ollut mitään kovin hyvää, etenkään ruokakaupassa. En ole missään saanut niin huonoa palvelua, myyjä ei edes vilkaissut meihin päin eikä puhunut mitään. Ei monissa maissa ole osattu englantia, mutta aina edes jotakin sanottu. Tämä taitaa kuulua Puolan kulttuuriin? Reissuun kannattaa ottaa käteistä hiukan mukaan ja vaihtaa raha etukäteen zlotyiksi Krakovaan en tiedä reissaisinko uudelleen, mutta Puola matkakohteena kiinnostaa. En usko Krakovassa olevan mulle mitään miksi lähteä uudelleen, vaikka reissu olikin kaikin puolin onnistunut💜

 Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

24 kommenttia:

  1. Mä tykkään näistä sun vinkkipostauksista! Luen kaikki mutta uskon palaavani lukemaan ne vielä uudelleenkin jos suuntaan joskus samaan paikkaan missä oot käynyt :D Kohteena Krakova vaikuttaa ihan kivalta, mutten koskaan oo palavasti sinne halunnut. Auschwitz kiinnostaa mua vähän, vaikka todennäkösesti ahdistuisin aivan liikaa kyseisessä paikassa. Saa nähdä uskaltaudunko koskaan sinne. Hyvä postaus taas Niina, toivon että keksit jonkun kivan lisän tähän jos se vaikka alkais tuntua taas sun jutulta, mun mielestä nää on hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Kata! <3 Juu mäkin palailen useesti mun omiin vinkkeihin, jos haluan esimerkiksi jakaaa jollekkin vinkkejä, joita en sillä hetkellä muista :D Krakova voi yllättää positiivisesti! Ja etenkin Auschwitz on sellainen paikka, joka kannattaa kokea kamaluudesta huolimatta. Kiitti paljon, katsotaan mitä keksin ;)

      Poista
  2. Mä oon kans kiinnittänyt huomiota, et finskillä on nykyään aika ok-hintaisia lentoja :) Ihanan värinen toi vaaleanpunainen talo <3 Krakovassa on kyllä kaunista arkkitehtuuria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Ennen ei ollut, mutta nykyään saa hyvän hintaisia lentoja. Niin onkin, vaaleanpunaiset talot on niin ihania <3 Jep, sanoppa muuta!

      Poista
  3. Minä tykkään kyllä lueskella näitä vinkkipostauksia, kun saa tiiviissä paketissa kivasti tietoa tietystä kohteesta :) Toisaalta taas jos susta ei tunnu siltä, että näitä haluaisit kirjoitella, niin ei niitä tarvitse sitten kirjoittaa - varmasti jokin muukin konsepti näiden tilalla toimisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Onhan tämä joo selkeä tiivistelmä. Juu koitan miettiä juuri jotakin sellasta ideaa, joka tuntuisi enemmän omalta :) Katsotaan mitä keksin!

      Poista
  4. Hyviä vinkkejä taas kerran :) Ja uskon, että näiden kirjoittaminen on työlästä, sillä sulla on niin hyvät infot aina näissä postauksissa ja sellaisen kirjoittaminen vaatii varmasti aikaa ja työtä! Toivottavasti keksit jonkun uuden tavan toteuttaa näitä, jos tää nykyinen ei enää oo susta hyvä :)

    Oon aiemminkin sanonut, että haluan päästä Krakovaan ja tää postaus tulee ehdottomasti kaivettua esiin, kun sen reissun aika joskus tulevaisuudessa koittaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Juu juuri tuo, kun pitää olla niin paljon sitä infoa enkä oikeesti muista näitä asioita :D Onneksi on mies, joka muistaa kaiken niin hyvin! Juu enköhän mä keksi jotakin :) Toivottavasti pääset pian Krakovaan ja ihana, jos vinkeistä on apua <3:)

      Poista
  5. olipa mielenkiintoista lukea sun vinkit tuonne! Joo sisko kun asui sen 3vuotta tuolla nii ei se palvelua ikinä muuttunut, ja siksi hänki lopulta halusi muuttaa pois myös, kun aina sai todella tylyä palvelua jos puhui englantia.. :D Mutta kesällä tosiaan saa kyllä jonottaa ja vaikea päästä noihin turisti kohteisiin joten se hyvä puoli kun matkustaa talvella ettei tarvitse jonottaa ja pääsee varmasti sisään yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitkään hän asui tuolla, tuo tyly palvelu on varmasti Krakovan yksiä huonoja puolia :/ Kesällä tuolla varmasti riittää porukkaa, oli kiva kun talvella sai rauhassa mennä :D

      Poista
  6. Mä tykkään tosi paljon näistä vinkkipostauksista, tosi mielenkiintoista tietää esim noita lentojen ja hotellien hintoja :) oon myös huomannut, että Finnairilla lentää nykyään aika halvalla ja ite koitan aina lentää Finnairilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Muakin kiinnostaa aina muiden reissujen hinnat! Finnair on ihan jees lentoyhtiö, mutta suosin silti muita esimerkiksi jos on pakko matkustaa ison matkalaukun kanssa :D

      Poista
  7. Mie tykkään tällaisista vinkkipostauksista, koska näistä saa paljon ideoita omiin matkoihin. Samalla ne tuo esille kohteista sellaisia asioita, jotka saakin kohteen kuulostamaan kiinnostavalta, vaikka aiemmin ei ole suunnitellutkaan matkustavansa kyseiseen kohteeseen :) Eli näitä jaksaa aina ilolla lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! :) Oot kyllä oikeessa, näistä saa paljon inspistä omiin reissuihin ja kiinnostavia juttuja :)

      Poista
  8. Mä ainakin tykkään tällaisista vinkkipostauksista, koska en ole matkustellut kauhean paljon elämäni aikana ja sun postauksia lukiessa olen kyllä saanut paljon kaikenlaisia vinkkejä :) Mietittiinkin juuri, että lähdettäisiin perheen kanssa Krakovaan nyt keväällä muutamaksi päiväksi, joten tästä postauksesta oli kyllä todella paljon hyötyä!

    Oon muutenkin saanut sun blogista paljon kaikenlaisia ideoita matkustamiseen, joten kiitos siitä ja kiitän myös siitä, että jaksat väsäillä meille näitä luettavaksi, vaikka välillä olisikin vaikeaa keksiä, mitä ja mistä kirjoittaa :) Mä arvostan sun vaivannäköä, joten kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Mäkin uskon näistä olevan hyötyä jollekkin, koska mullekkin muiden vinkeistä on aina paljon apua reissussa :) Ja heii tosi kiva jos lähdette Krakovaan, se on todella mukava kaupunki!

      Oii kiitos paljon itsellesi! <3 Tuollainen lämmittää mun mieltä :) Pitää ehdottomasti siis jatkossakin jonkinlaisia vinkkejä jakaa täällä!

      Poista
  9. Mäkin tykkään vinkkipostauksista! Joko niistä saa tosi paljon irti jos on lähdössä kyseiseen kohteeseen, tai sitten vähintään nämä saa mut lähes poikkeuksetta kiinnostumaan kohteesta enemmän :D Krakova ei itselläni ole ensimmäisenä listalla, mutta ehdottomasti sellainen paikka johon on päästävä joskus, ihan Auschwitzinkin takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Haha joo noin se taitaa vinkkien kanssa mennä :D Juu Krakovaan on mentävä ainakin Auschwitzin takia, mutta on se muutenkin kiva kaupunki :)

      Poista
    2. Suosittelen Krakovaa lämpimästi , se on Euroopan kauneimpia kaupunkeja Unescon suojelema ja erittäin romanttinen ihanine kahviloineen, ravintoloineen ja jazz klubeineen. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Museoita löytyy moneen lähtöön ja varsinkin Kazimierzin alue on kokemuksen arvoinen. Ihaninta on käydä ostamassa ruokatarvikkeet Almasta ja mennä Vistulan rannalle piknikille tai hypätä vesibussiin ja lähteä kiertämään Vistulaa.

      Poista
    3. Jep, samaa mieltä Krakovasta! Siellä on niin paljon kaikkea ja varmasti jokaiselle jotakin :)

      Poista
  10. Moi! Meillä lähtö on perjantaina kohti tätä mielenkiintoista Puolan kaupunkia. Kiva, että jaksoit tehdä vinkkipostauksen, näitä on kiva lukea varsinkin juuri ennen omaa matkaa. :) Ps. meille on luvattu lauantaiksi +26 asteen lämpöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että lähdette Krakovaan! Ja vielä, että noin hyvää säätä luvattu :) Kiva kun vinkeistä oli apua!

      Poista
  11. Vinkkipostaukset ovat hyviä. Kannattaa jatkaa. Itse olen vieraillut Krakovassa muutaman kerran ja viime reissusta teinkin 11 postauksen verran vinkkiä. Tervetuloa lukemaan mitä minä olen kokenut siellä https://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakow

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥