torstai 16. elokuuta 2018

Mitä nähdä ja kokea Lontoossa?

Lontoo on tunnettu lukuisista nähtävyyksistään, mutta kaupungissa on kuitenkin niin paljon muutakin. Ajattelin listata teille paikkoja ja tekemistä mitä Lontoossa kannattaa mun mielestä nähdä ja kokea😊
Brick Lane
Katutaide on lähellä mun sydäntä ja Lontoossa siihen törmää varmasti. Brick Lane on mun suosikkipaikka, koska se on hiukan ränsistynyttä aluetta ja siellä on paljon erilaista upeaa katutaidetta!
Brighton
Jos Lontoossa viettää aikaa enemmän kuin pari päivää, kannattaa suunnata käymään myös jossakin lähikaupungissa. Brighton on lähellä Lontoota ja sinne pääsee kätevästi junalla. Brightonista voit lukea lisää täältä. Suloinen kaupunki!

Bussiajelu
Tästä olen maininnut ennenkin, että bussiajelut ovat se mun juttuni Lontoossa. Hyppää random bussiin, koita päästä ylhäälle eteen istumaan ja ihaile maisemia!

Camden town
Aivan ihana kaupungin osa! Paljon katutaidetta, väriä, kauppoja ja ravintoloita.

Fig olive
Todella viihtyisä ravintola,jossa söin taivaallisen hyvää tonnikalapihviä. Just nyt sellainen maistuisi paremmin kuin hyvin. Tuo ravintola teki muhun suuren vaikutuksen, ehdottomasti ensi kerralla mentävä uudelleen!
Fish&chips 
 Tämä suosittu kala-annos on pakollinen juttu Lontoossa sekä muutenkin Englannissa. Mielestäni ihan perus hyvää ruokaa!  
Englantilainen aamupala
Englantilaista aamupalaa en ole lihaversiona koskaan maistanut, mutta ainakin kasvisversio on herkullinen!
Kensington palatsin puutarha
Vaikkei itse palatsi tehnyt muhun vaikutusta, niin viereinen puutarha oli upea! Vihreä, täynnä kukkia sekä palmuja. Suosittelen vilkaisemaan samalla, jos palatsia menee katsomaan. 
 Kukka-asetelmat
Lontoossa osataan käyttää kukkia upeasti. Erilaisia kukka-asetelmia löytyy ympäri kaupunkia, mutta mm. Peggys Porschen kahvilan lähettyviltä niitä löytyy sekä Coven Garden alueelta.

London Zoo
Olen käynyt pari kertaa Lontoon eläintarhassa ja kummallakin kerralla tykännyt. Eläintarha on viihtyisä, iso ja siellä on monipuolisesti eri eläimiä.
Peggy Porschen
Tämä ihana kahvila on sellainen, jossa kannattaa käydä! Tai ainakin ottaa leivokset mukaan, kuten me teimme. Todella herkullisia muffineita sekä kaunis kahvila! 

Primark
Monet tietävät, että Primark on mun lempikauppoja. Nykyään vältän kaiken turhan ostamista ja ostan vain tarpeeseen. Mutta pieniä löytöjä mm. kotiin tuli Primarkista tehtyä. Reissulla tuli käytyä neljä kertaa Primarkissa.
Sky Garden
Lontoossa on erilaisia näköalapaikkoja, joista mä olen tykästynyt Sky Gardeniin. Tuo upea paikka on ilmainen ja sieltä on loistavat maisemat ympäri kaupunkia. Lisäksi siellä on palmuja ja muita viherkasveja sekä hyviä drinkkejä sekä mahdollisuus syömiseen. 
Timmy Green
Aivan loistava drinkkimesta! Drinkkejä laidasta laitaan sekä mahdollisuus nauttia juoma ulkona. Mä join ananasdrinkin ja oli kyllä hyvää!

Vahakabinetti
Tämä kuuluu näihin perusnähtävyyksiin, mutta mielestäni yksi niistä parhaista. Kokemuksena vahakabinetti on hauska, mutta pitää olla valmis jonottomaan tuon hauskuuden takia! 

Westfield
Yksi Lontoon suurimmista ostoskeskuksista! Kauppoja satoja sekä lukuisa määrä ravintoloita. Hiukan Lontoon ulkopuolella, mutta sinne pääsee kuitenkin helposti.

Mitä paikkoja sä suosittelet Lontoossa? 😊

18 kommenttia:

  1. Oi tää tulee niin hyvään saumaan kun ollaan Lontoon matkaa suunnittelemassa! <3 Tässä oli kivan erilaisia juttuja listattu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ihana juttu! <3 Ja koitin listata just niitä paikkoja mistä mä tykkään :)

      Poista
  2. Nam, en mä kestä tota englantilaista aamiaista! Näyttää niin hyvälle :D<3 Ja en käsitä miten en oikeasti vieläkään oo päässyt käymään Lontoossa!! Kaikkien reissuhöpinät sieltä näyttää niin kivalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää! :) Sun pitää ehdottomasti matkustaa Lontooseen! ;)<3

      Poista
  3. Mielenkiintoisen kuuloisia paikkoja! :) Mun kaveri oli just Lontoossa ja kehui myös eläintarhaa siellä. Pitää ehottomasti seuraavalla Lontoo reissulla mennä käymään siellä :) Kivoja kuvia jälleen kerran myös tässä postauksessa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Joo toi eläintarha on kyllä oikeasti mukava paikka, jos eläintarhaa voi sillee kutsua.. Kiitos <3

      Poista
  4. Muutaman tutun bongasin, mutta useita mitä en oo vielä kokenut ja kaksi kertaa oon Lontoossa käynyt. Ehkä ensikesänä lähdetään käväisemään jälleen Lontoossa ja uusia juttuja toki täytyy kokea ;) Todella hyviä vinkkejä tässä sun postauksessasi, tykkäsin kuinka oot tän toteuttanut <3
    Yksi juttu mitä suosittelen on Bicester Village jos merkkijutuista tykkää. Se on siis outlet kylä abouttiarallaa tunnin junamatkan päässä Lontoosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oli tuttuja sekä uusia juttuja :) Sekä tieteki aina ihana kuulla, jos saa näistä postauksista vinkkejä ;) Kiitti paljon <3 Okeii kiitti vinkistä!

      Poista
  5. Ihan mahtavia vinkkejä, joista suuri osa on munkin suosituksia tai sitten mun listalla seuraavia reissuja varten! Brick Lane on ihan lemppari, myös ihan superhyvien shoppailumahdollisuuksien ja katuruoan vuoksi, ainakin sunnuntaisin markkinapäivänä. Kensington Palacen puutarhassa voisi viettää oikein hyvin päivää, ja Primark nyt on Primark. Skygardeniin en oo vielä onnistunut pääsemään, vaikka sitä oonkin jo pienen ikuisuuden suunnitellut! Ite ehkä lisäisin tähän Notting Hillin alueen ja Portobello Roadin markkinat, sekä Camley Roadin luonnonpuiston (ja luonnollisesti Potter-studion ja -kaupan King's Crossin laiturilla o9 3/4). Voi voisin höpöttää Lontoosta ikuisesti <3

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mukava kuulla! Brick Lane oli kyllä mun mieleen, tykkään just sellaisista alueista. Sky Garden on siisti paikka, kannattaa käydä sielä joku kerta! Mä en valitettavasti tykänny Notting Hillistä, mutta johtuu varmaa siitä etten osannut liikkua siellä :D Tuo luonnonpuisto kuulostaa ihanalta! Lontoo on kyllä sellainen kaupunki, josta vois tosiaan höpöttää pitkään <3

      Poista
  6. mulla ei oo ikinä aikaisemmin ollut mikään hinku päästä lontooseen mutta tän postauksen luettuani tekis mieli lähteä :D kuulostaa kivemmalta paikalta mitä olin aatellut :D ruuat näyttää hyviltä ja upeita nuo kukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän! :) Kyllä suosittelen Lontoota lämpimästi <3 Se on ihana kaupunki ja siellä on vaikka mitä!

      Poista
  7. Olipa kiva postaus ja ihania kuvia ♥ Haluaisin joskus vielä matkustaa Lontooseen ja juurikin noille alueille mitkä eivät ole niin turistirysiä ja nähdä vähän muutakin kuin Big Beniä :D Lontoo on kyllä aivan ihana kaupunki<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Haha joo suosittelen! Ensimmäisellä kerralla Lontoossa ne pitää kokea, mutta sitten haluu nähdä jo muuta :D Niin on :)

      Poista
  8. Uu tässä listassa oli kans sellasia paikkoja, mistä en oo ennen kuullutkaan! Englantilainen aamupala kuulostaa ja näyttää kyllä niin herkulliselta *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla :) Englantilainen aamupala on kyllä niiin hyvää :p

      Poista
  9. Ihanaihana postaus ♡ allekirjoitan tämän niin täysin ja kyllä vähän naurattaa että mulla on tästä listasta monta juttua tekemättä vielä :D No hyvä syy palata vaan ♡ Sky Gardenissa haluaisin niin kovasti käydä sekä fish'n'chipsit ja englantilainen aamupala on mulla vielä syömättä hahah! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Haha ei se mitään ;D Sky Gardenia suosittelen, tosi mukava paikka! Ja tietenkin noita ruokia sun on pakko testata joku kerta ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥