maanantai 4. syyskuuta 2017

Suloinen Bratislava!

Moii! Tänään pääsette kuulemaan meidän päivästä Bratislavassa. Mun mielestä Bratislava on aina ollut mielenkiintoinen kohde ja mulle on tullut siitä hiukan mieleen Tallinna.. Olin kyllä kuullut kaupungista paljon hyvää. Ja ihastuin kuitenkin totaallisesti tuohon kaupunkiin, mun mielestä se oli vain niin suloinen pikkukaupunki😍 Paljon kivempi kuin osasin odottaa eikä yhtään sellainen kuin Tallinna!

Bratislavaan pääsee tosiaan Wienistä junalla tunnissa. Edestakaisin reissu maksoi meiltä kahdelta 32 euroa eli ei yhtään pahanhintanen kun miettii, että pääsee toiseen maahan. Bratislavan juna-asemalta mietittiin, että oltaisi menty ratikalla tai bussilla keskustaan, mutta päätettiin kävellä. Takaisin juna-asemalle tultiin ratikalla joka maksoi 70 senttiä lippu. Meillä meni noin 15-20 minuuttia kävellen juna-asemalta vanhaan kaupunkiin. Niinkuin tiedätte, mä rakastan vanhoja kaupunkeja ja tottakai Bratislavassakin oli pakko päästä sellaiseen. Tuo kaupunki oli niin suloinen, olisi vain tehnyt mieli halata koko kaupunkia!

Mitään ihmeellisiä nähtävyyksiä Bratislavassa ei ole ainakaan mun mielestä. Kierreltiin vanhaa kaupunkia ja samalla käytiin katsomassa kauniin vaaleanpunaista Priimaksen palatsia. Mulle on tullut jokin pakkomielle vaaleanpunaisiin taloihin ja rakennuksiin 🙊 Kuten Wienissä, myös Bratislavassa oli todella kuuma eli yli +30 astetta. Päätimme kuitenkin kivuta Bratislavan linnalle, koska se on kaupungin tärkein nähtävyys. Itse linnassa emme käyneet, mutta ihailimme sitä ulkopuolelta sekä maisemia sieltä. Suosittelen käymään! Ja tottakai sieltä löytyi myös kukkia sekä puutarha🌸
Hintatasohan Bratislavassa on todella edullinen. Join esimerkiksi viinilasin 1,30 eurolla! Siis 1,30 euroa viinilasista on jo liian halpa😄 Joimme myös tuollaisen herkullisen mehukannun, kyllä kelpasi lämpimällä säällä. Ravintola jossa kävimme syömässä ei ollut kummoinen eikä hinnatkaan mitään edullisia, mutta yleisesti ottaen Bratislavassa on edullisempaa kuin esimerkiksi Wienissä. Kävimme myös muutamissa kaupoissa Bratislavassa sekä söimme pari kertaa jäätelö.

Tuntui, että otin paljon kuvia Bratislavasta, mutta enemmän taisin ottaa Wienistä..  Tuollainen päivän reissu riitti hyvin Bratislavaan, tottakai siellä olisi enemmänkin ollut tekemistä jos vaan olisi halunnut kierrellä ja olisi ollut enemmän aikaa. Musta tuntui kuitenkin, että mulle riitti vain se, että pääsi käymään tuolla😊 Kannattaa kuitenkin samalla reissulla kun Wieniin matkustaa niin suunnata Bratislavaan!

Eikö olekkin suloinen kaupunki?💟

26 kommenttia:

  1. siis vau mitä kuvia <3 en jotenkin oo tiennyt mitään bratislavasta tai ajatellut sitä suuremmin matkakohteena, mutta tuohan vaikuttaa aivan ihanalta!!! <3 tosi ihana raikas värimaailma näissä :) ja vaaleanpunaiset talot on rakkautta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Juu en mäkään kyllä ennen tuota Wienin reissua ajatellut Bratislavaa matkakohteena, mutta se on tosiaan niin lähellä, että pakko sielläkin on käydä! Kiitos, mä tykkään myös näistä kuvista :) Vaaleanpunaiset talot on vaan niin ihania <3

      Poista
  2. Itsekin kävin juuri Bratislavassa ja se oli kyllä kiva kaupunki! :)

    https://janitakristina.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! :) Kiva, että joku toinenkin on käynyt siellä!

      Poista
  3. Näyttää kyllä tosi ihanalta kaupungilta ♥ Mäkin rakastan vanhoja kaupunkeja, joten munkin on aina pakko päästä käymään niissä. Niissä on jotenkin aivan oma ja ainutlaatuinen tunnelmansa ♥ Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Bratislava on todella ihana! <3 Vanhoissa kaupungeissa on oma tunnelmansa ja nuo kaikki talot etenkin on jotenkin suloisia :) Kiitos paljon!

      Poista
  4. Näyttää niin suloiselta kaupungilta!<3 Hintataso on kyllä edullinen jos viinilasillinen on noin halpa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! <3 Ja hintataso tuolla oli jo liianki halpa haha :D

      Poista
  5. Kaverit on kehuneet Bratislavaa tosi paljon ja siellä olisi hauska itsekin käydä piipahtamassa :) Ei varmaan ehkä mitään viikon reissua tonne tulisi tehtyä, mutta vaikka joku viikonloppureissu voisi olla aika hyvä! Ja jos jostain saa viiniä noin edullisesti niin se kaupunkihan on melkein pakko käydä katsastamassa ;D Todella kivoja kuvia oot ottanut, noista välittyy kivasti kaupungin tunnelma<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muutkin ovat tykäänneet tuosta kaupungista! :) Juu ehkei viikoksi, mutta pari päivää riittää. Ja tietenkin samalla voi mennä vaikkapa Wieniin ;) Haha tuo viinin hinta on kyllä ihan paras! Kiitos paljon, ihana kuulla! <3

      Poista
  6. Mun muistikuvat Bratislavasta on vähän huonot, kun oltiin sielä 2007 niin just sinä päivänä, kun mentiin sinne ilmestyi viimeinen Harry Potter englanniksi, niin voit ehkä arvata mitä potterholisti teki.. :D Mutta varmasti ihan mielenkiintoinen kaupunki, johon pitäis ehdottomasti tutustua paremmin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eii, harmi kuulla että kävi noin :D Kannattaa kyllä tutustua jos yhtään kiinnostaa :)

      Poista
  7. Voi ei miten suloinen kaupunki ja superihania kuvia oot taas ottanut ♥ Noi kaikki talot on kyllä niin söpöjä<3 En oo ikinä miettinyt Bratislavaa matkakohteena, mutta tää postaus sai nyt kiinnostumaan siitäkin :D Voi niina sun kanssas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bratislava oli jotenkin niin suloinen kaupunki <3 Kiitos paljon :) Talot tuolla oli kyllä söpöjä :D En mäkään ollut ennen miettinyt, mutta oli kyllä kiva käydä tuolla :) Ja anteeks haha :D<3

      Poista
  8. näyttää niin kivalta, ja huhu miten halpaa!! Todella petollista jos viinilasi 1,30!:D Pitääkin laittaa tää vinkki muistiin jos suuntaa tuonne päin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä kivan näköistä ja tosi halpaa :) Ja kannattaa käydä Bratislavassa jos on lähikaupungeissa tai maissa matkalla!

      Poista
  9. Ah, Bratislava on kyllä ihana! Ja nämä kuvat! <3 Kävittekö katsomassa maailman söpöintä vaaleansinistä kirkkoa vanhan kaupungin ulkopuolella? :) Siellä suunnalla myös ruoka on edullisempaa, olut ja valkosipulikeitto "leipäkulhossa" oli n. 4 €.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3 Kiitti :) Ei käyty, olisi kyllä varmaan pitänyt :/ Se näytti nimettäin niin kauniilta! Ei pahan hintainen yhtään tuo ruoka :)

      Poista
  10. Ihania kuvia!! <3 Ja ihana että tykkäsit Bratislavasta! Mä rakastuin kanssa noihin vaaleanpunasiin ja muihin pastellinvärisiin taloihin! Hyvin oot saanu näihin kuviin sen Bratislavan tunnelman, tuli jo ihan ikävä tota paikkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja kyllä tykkäsin :) Noihin taloihin on vaikea olla tykästymättä, ne on vaan niin suloisia! Kiva kuulla, että tunnelma näkyy näissä kuvissa, mullakin tuli ikävä Bratislavaan :D<3

      Poista
  11. Ihanan näköisiä kuvia! :) Itsekin rakastan vanhoja kaupunkeja eniten, niissä on vaan ihana tunnelma <3 Bratislava kuulostaa kivalta kohteelta jos haluaa hetkeksi irroittautua arjesta ja lähteä minireissulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mäkin rakastan vanhoja kaupunkeja, kiva kuulla siis että muutkin ovat niihin rakastuneet <3 Juu minireissuun Bratislava on oikein hyvä kohde!:)

      Poista
  12. Nämäkin kuvat salpaavat mun hengityksen! Tuo viimeisin kuva on aivan ihana <3 Aika halvalla pääsitte Bratislavaan, mutta onhan se edes välillä kiva päästä käymään jossain hieman vähemmällä rahamäärällä :D Kuulosti kyllä yhtä mielenkiintoiselta paikalta kuin Wienikin, ehkä täytyy tehdä taustatutkimusta jos vaikka päätyisin itsekin tuonne joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos!! <3 Mäkin tykkään erityisesti tuosta viimeisestä kuvasta :) Juu Bratislavaan pääsee edullisesti junalla Wienistä, varmaan tuotaki halvemmalla pääsee :D Kannattaa juu tutustua tarkemmin, todella ihana kaupunki! <3

      Poista
  13. Voi miten ihastuttavan oloinen kaupunki! Ihanaa mun mielestä toteuttaa jotain pieniä reissuja muuhun kaupunkiin jos käy jossain ja on vaan se toinenkin kohde lähellä! Jos suuntaan Wieniin joskus kuten haaveissa onkin, niin täytyy muistaa tuo että ottaa vaikka yhden ylimääräisen päivän ja käypi sitten tuolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! <3 Mun mielestä myös todella kätevää käydä parissa kaupungissa samalla matkalla :) Kannattaa ehdottomasti käydä Bratislavassa samalla kun käy Wienissä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥