keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Vinkit Kööpenhaminaan!

Moikka!😊 Kyselin hetki sitten kiinnostaisiko teitä vinkit Köpikseen ja monia teitä kiinnosti, joten halusin jakaa omat vinkki tuonne ihanaan kaupunkiin!😍 Ollaan jo itseasiassa puhuttu, että lähdettäisii joku kerta tuonne minireissulle, kun tuo on niin lähellä ja saa edullisia lentojakin, mutta ehkei enää tänä vuonna kerkeä. Mutta ehdottomasti jossain vaiheessa tuonne on päästävä uudelleen, jäi niin hyvä fiilis!
Lennot & hotelli
Kuten mainitsinkin, Kööpenhaminaan saa edullisia lentoja itseasissa kokoajan! Norwegian lentää Helsingistä Kööpenhaminaan noin 1,5 tunnissa ja lennot edestakaisin maksavat noin 100 euroa. Joskus voi saada edullisemminkin. Mehän oltiin reissussa perjantaista sunnuntaihin, joten tuo 100 euroa lennoista ei ollut paha hinta ollenkaan👍 Hotellimme oli AC Hotel Bella Sky, joka oli itsessään jo jonkilainen nähtävyys itsessään, todella upea se nimettäin oli! Saatiin huone 18-kerroksesta, josta näkymät olivat hienot. Hotellissa oli herkullinen aamupala, siistit huoneet sekä todella ystävällinen asiakaspalvelu! En ole varmaan missään saanut niin hyvää palvelua, meidän respaneiti oli melkein liiankin ystävällinen jos sellainen voi edes olla?😄Hotelli oli kallis kuten lähes tulkoon kaikki hotellit Kööpenhaminassa. Hotelli maksoi kahdelta yöltä aamupaloineen meiltä kahdelta noin 400 euroa, joka on tosi paljon! Mutta en valita, rahaa se vain ja on ja yleensä meillä on edullisia perus hotelleja, joten välillä voi hiukan panostaa ja törsäillä. Suosittelen tuota hotellia kyllä lämmöllä! Lisäksi hotellilta pääsi helposti metrolla keskustaan ja lentokentälle metrolla ja junalla.
Liikkuminen
Kööpenhamina on pieni ja kompakti kaupunki, jossa on helppoa kävellä paikasta toiseen. Metrolla mentiin siis hotellilta keskustaan joka päivä, mutta muuten käveltiin keskustassa. Käytettiin me bussiakin pari kertaa ja sitä oli ihan helppo käyttää👍 Junaa tuli myös käytettyä muutaman kerran. Metrolipun hinta oli noin 3 euroa, riippuen monelle alueelle haluaa lipun ostaa. Meille riitti ihan vaan kaksi aluetta. Pyöräily on Köpiksessä erittäin suosittua ja pyöräilijöitä näkee kokoajan. Me itse emme pyöriä vuokranneet, ehkä ensi kerralla sitten! Mutta pyöräily on siis myös hyvä vaihtoehto nähdä kaupunkia!
Ruoka&Juoma
Kööpenhaminassa on paljon hyviä ravintoloita eikä kukaan varmastikkaan jää nälkäiseksi! Nyhavnissa löytyy herkullisia ruokapaikkoja, vaikkakin paikat ovat yleensä melko täynnä, ainakin teranssit! Mutta meitä ei haitannut vaikka mentiinkin sisälle syömään Nyhavnissa, koska saatiin olla ihan rauhassa kahdestaan siellä kun muut söivät ulkona😄 Smørrebrød on sellainen tanskalainen ruoka jota kannattaa kokeilla, vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon! Tivolissa on myös paljon hyviä ravintoloita, me kävimme italialaisessa syömässä, mutta varmasti jokainen löytää jotakin. Yhtenä päivänä syötiin amerikkalaistyylisessä ravintolassa Lunas Dinnerissa, jossa söin tosi herkullista hampurilaista! Hintatasohan Köpiksessä on hiukan kalliimpi kuin Suomessa, mutta kyllä yleensä 20 eurolla sai pääruuan sekä juoman. Tuolla taisin juoda lähinnä limuja, mutta Köpiksestä löytyy omia limuja kuten passionlimua(Craft soda). Niitä kannattaa kysellä ja maistella, tosi hyviä. Jäätelöä tuli reissussa syötyä muutaman kerran ja jäätelö tuolla on jotenkin niin herkullista! Ja koot paljon isompia kuin Suomessa.
Shoppailu
Köpiksestä löytyy aika paljon samoja kauppoja kuin Suomestakin, mutta myös semmosia joita ei Suomessa ole kuten Sephora!😏 Strøget on pitkä katu, jonka varrella on kauppoja laidasta laitaan joten jos shoppailemaan haluaa niin tuonne kannattaa suunnata! Itse en juuri shoppaillut Köpiksessä, koska ei ollut tarvetta oikein millekkään. Käytiin myös Frederiksberg Centret nimisessä kauppakeskuksessa, josta löytyi ihan sopivasti kauppoja. Hinnathan Köpiksessä ovat samaa tasoa kuin Suomessa ellei kalliimpia. Köpikseen otimme mukaan kruunuja ja osan jutuista taisin maksaa kortilla, joten kumpikin käy. Mutta käteistä kannattaa aina olla jonkun verran mukana. 

Nähtävyydet
Kööpenhaminassa on mielestäni juuri sopivasti nähtävyyksiä viikonloppumatkalle😊 Mekään emme kerenneet kolmessa päivässä ihan kaikissa käydä, mutta ensi kerralla sitten! Nyhavn on sellainen mistä Köpis varmasti tunnetaan, joten sinne kannaattaa suunnata. Ne talot siellä ovat niin kauniin värikkäitä ja kuten mainitsinkin niin sieltä löytyy myös hyviä ravintoloita! Pieni merennneito on mielestäni suloinen nähtävyys ja sen lähialue on todella kaunis, joten sinne kannattaa myös suunnata. Tivoli myös meidän mieleen ja vaikkei itse laitteisiin menisikään niin tunnelma Tivolissa on mukava ja paikkana se on oikein kaunis! Yksi myös mistä tykkäsin erityisesti oli tuo Botanisk Have puisto, siis aivan ihana paikka😻 Myös siellä sijaitseva puutarha on upea ja ilmainen, joten jos kasvit ja kukat kiinnostavat niin suosittelen. Tuon puiston lähellä sijaitsee myös Rosenborgin linna, jota kannattaa käydä katsomassa. Mikäli haluaa nähdä Köpiksen yläilmoista, kannattaa kivuta Church of Our Saviourin huipulle ihastelemaan kaupunkia! Tuonne kipuaminen ja etenkin sieltä alas tuleminen on oma juttunsa, mutta maisemat ovat sen arvoisia. Köpiksessä on paljon muutakin kuten toinen toistaa kauniimpia rakennuksia, joten kannattaa ehdottomasti vain kävellä ympäriinsä😉

Mitä muuta?
Jos mietit Köpiksen reissua, niin en voi muuta sanoa kuin, että lähde! Köpis on todella valoittava kaupunki etenkin keväällä!💗Se kukkaloisto siellä oli jotain niin kaunista! Ihmiset Kööpenhaminassa ovat myös ystävällisiä sekä auttavaisia. Ruoka on hyvää ja nähtävyydet mielenkiintoisia, joten eikai reissulta muuta voi vaatia? Hintataso on ainoa miinus, mutta muuten Köpis on ihan täydellinen paikka ja sinne suuntaan vielä uudelleen!💋

Kivaa viikkoa just sulle!😎

18 kommenttia:

  1. Ihastun Köpikseen koko ajan vain lisää, pakko päästä! Harmi vain että hintataso on noin korkea :/
    Toi teidän hotelli näyttää kyllä upeelta, tuolta on ollut varmasti hyvät näkymät<3
    Kiva postaus jälleen kerran, näitä on niin kiva lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köpis on kyllä niin ihastuttava paikka etten ihmettele :D<3 Hintataso on ainoa huonopuoli, mutta jos siellä on vaan muutamia päiviä eikä juurikaan shoppaile niin ei rahaa mee niin paljoa :) Tuo hotelli oli niin hieno ja hyvät näkymät! Kiitos paljon :)

      Poista
  2. Hyviä vinkkejä! Ja ihan samaa mieltä, Köpikseen kannattaa aina lähteä! Ens kerralla minäkin vuokraan pyörän ja tutustun kaupunkiin sillä tavalla. Mä käytin viime reissulla julkisia vain hotellin ja lentokentän välillä, vaikka vähän syrjässä majapaikka olikin.

    Huima kuva sinusta tuossa Vor Frelsers Kirken portailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ja niin kannattaa! Juu pitää kyllä ensi kerralla vuokrata pyörä, tuolla on niin hyvät reititkin pyöräillä. Tuolla ei paljoa julkisia tarvitse, mutta meidän hotelli oli sen verran kaukana keskustasta, että oli hyvä säästää hiukan jalkoja :D Kiitos, tuolla ylhäällä oli kyllä huikeeta :)

      Poista
  3. Hyvät vinkit oot heittänyt tänne kehiin ja sai innostumaan kyllä Köpiksestä entistä enemmän! Satuitteko katselemaan hotellia keskustasta? Mä tykkään kaupunkilomalle mennessä ottaa melkeinpä siitä suoraan keskustasta sen hotellin 8) Pitääpä vilkuilla itse vähän hotskuja ja finnairin lentoja, tuonne olis ihana lähtee sellaine pidennetty viikonloppu kesällä viettämään. Tosin tuskinpa tänä kesänä kuitenkaan ja ensi kesälle on suunnitelmissa se Barcelona:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon!<3 Ihanaa kun Köpis on alkanut kiinnostamaan :) Hmm Joonas aikalailla tän reissun varasi, joten ei kyllä katottu :D Ne on vielä kalliimpia kuin tuo. Meille on oikeestaan ihan sama missä hotelli on kunhan ei oo ihan 20km päässä :) Yleensä säästää rahaa eikä yleisillä kauaa mee keskustaan. Tuonne saa edullisia lentoja yleensä ja viikonloppu riittää hyvin. Mä haluaisin kanssa Barcelonaan, ehkä jo ens vuonna :D

      Poista
  4. Köpis alkoi kyllä kiinnostamaan. Täytyy laittaakkin korvan taakse :)

    VastaaPoista
  5. Siis en voi muuta sanoa kuin että jokaisen sun postauksen myötä mulle iskee kauhea matkakuume! :D Tosi ihania kuvia jälleen kerran! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikä!:D Mutta se on varmaan vaan hyvä, eikun reissua suunnittelemaan :) Kiitti!<3

      Poista
  6. Hyviä vinkkejä ja ihania kuvia :) Itsekkin olen joskus miettinyt että tuolla olisi kiva käydä kun katselee kuvia sieltä ja se on silleen sopivan lähellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! <3 Suosittelen kyllä Köpistä, se on tosi kaunis kaupunki ja juuri kivan lähellä :)

      Poista
  7. Tuli vain sellanen fiilis tätä lukiessa, että pakko päästä Köpikseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän sua täysin! :D Mäkin haluaisin sinne jo uudelleen :) Mutta kannattaa kyllä lähteä!

      Poista
  8. Luin tän jo aikoja sitten, mutten ehtinyt silloin kommentoida! Matkakuume vaan nousi tästä <3 mietinkin juuri, että miten paljon syöminen mahtaa kustantaa, sillä rahaa pitäisi kohta jo vaihtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon!:D Mutta pian tekin pääsette nauttimaan Köpiksestä;) Noin 20 eurolla saa ruuan ja juoman yleensä :) Kortillakin voi maksaa varmaanki kaikkialla :D Mulla oli muistaakseni 300 euroa kruunuina mukana ja riitti ihan hyvin kaikkeen. Pari juttua taisin maksaa kortilla. Ainahan voi tuhlata lentokentällä sitten vikat kruunut jos jää :)

      Poista
  9. Köpiksen hotellit ovat kyllä kalliita! Katselin niitä itsekkin tuossa, ja päädyttiin siirtää Köpiksen reissua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat :/ Mutta tuo meidän oli kyllä todella hyvä hotelli, tykättiin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥