perjantai 30. maaliskuuta 2018

Seuraavat matkakohteet: Tallinna ja Pietari


Hellou! Kevät lähenee ja olisi aika suunnitella kevään matkoja. Tällä hetkellä keväälle olisi tulossa kaksi reissua ja kesälle myöskin, mutta kerron kesän reissuista lähempänä kesää 😊 Keväälle on siis luvassa kaksi laivareissua. Matkustan harvoin laivalla, yleensä vaan Tallinnaan, joten tämä on mukavaa vaihtelua lentämiselle.

Bloggaajien pikkujoulujen jälkeen aloimme Sofian kanssa suunnittelemaan risteilyä Tallinnaan bloggaajien kesken huhtikuulle. Aluksi mietimme 22- tunnin risteilyä, mutta päiväristeily osoittautui paremmaksi vaihtoehdoksi. Eli ensi kuussa suuntamme yhdessä kohti Tallinnaa. Mun mielestä on ihanaa lähteä muiden bloggaajien kanssa risteilemään! Uskon, että reissusta tulee erilainen kuin perinteisistä risteilyistä, koska meitä on lähdössä useampi risteilylle. Olisi kiva päästä käymään jossakin semmoisessa paikassa missä en ole ennen käynyt. Graffiteja ja puistoja olisi kiva päästä katsomaan, ehkä kauppakeskukseen ja tietenkin johonkin hyvään ravintolaan porukalla syömään. Kuulostaa aika kivalta😍Odotan myös yhteistä aikaa hyvässä seurassa sekä uusiin ihmistä tutustumista!
Toinen risteilykin on luvassa ensi kuulle ja silloin suuntaamme Joonaksen kanssa Pietariin päiväksi! Yövymme laivalla kaksi yötä ja lähes kokonainen päivä meillä on aikaa tutustua Pietariin. Tiedän jo ettei se riitä juuri mihinkään, mutta meidän onkin tarkoitus käydä katsomassa paria nähtävyyttä ja muuten viettää mukavaa aikaa laivalla. Voi olla, että innostutaan Venäjästä enemmänkin, kuka tietää! Paria palatsia haluaisin käydä katsomassa eli Eremitaašia (ainakin ulkopuolelta) sekä Talvipalatsia. Pietarissa on myös kauniita kirkkoja ja ainakin Kristuksen ylösnousemuksen katedraalia haluan käydä ihailemassa. Kirkot Venäjällä ovat niin kauniita ja muutamia tuommoisia kirkkoja olenkin jo nähnyt muissa maissa. Varmasti tulee päivän aikana muitakin hienoja paikkoja nähtyä, mutta nuo kolme ovat semmoisia mitkä haluan ehdottomasti nähdä. Laivalle meillä on varattuna kaksi buffet ruokailua, joten syötyä tuolla reissussa tulee varmasti hyvin. Laivan buffetpöydät ovat kyllä parhaita!

Eli kaksi risteilyä olisi luvassa ensi kuulle. Aika kiva juttu! Ja kuten sanoin, erilaisia reissuja kuin mitä yleensä olen tottunut tekemään. Tallinnahan on jo tuttu ja turvallinen kohde, mutta Pietariin mua jännittää hiukan mennä. En malta odottaa, että pääsen kertomaan teille kesän kohteista, jotka ovat molemmat jotain niin ihanaa. Mutta niistä sitten myöhemmin😉

Kertokaa ihmeessä vinkkejä Tallinnaan ja Pietariin! Jotakin erikoisempia paikkoja, kivoja kahviloita, ihan mitä vaan. Kiitos💕 Kivaa perjantaita sulle! 

perjantai 23. maaliskuuta 2018

Hetkiä Krakovasta

Rakastan graffitteja ja olin tosi iloinen, kun löydettiin tuo taideteos yhdeltä kujalta.
Wawelin linnan huipulla oli kaunis kirkko.
Aivan ihanan värinen talo!
Mä tykkään erilaisista lukkosilloista ja olisi ihana joskus itsekkin laittaa lukko johonkin siltaan.
Todella herkulliset jäätelöannokset Hard Rock Cafessa! Nam, suosittelen. Löytyy myös täältä Suomesta.
Koskettava käynti Auschwitzissa.
Juutalaismuseosta. Tämä oli jonkun päiväkirjasta. 
 Kazimierzin kaduilta. Ränsistyneitä taloja, mutta juuri niissä oli sitä tunnelmaa.
  Sairaala juutalaisalueella Kazimierzissä.


Ihana rakas!
Suloinen kirkko!
Tää kuva on ristiriitainen😄 Mun ilme on ku hullulla ja ryhti ihan huono, mutta kuitenkin ihana kuva, kun perhonen lensi juuri mun kädestä.
Syömässä hyvässä ravintolassa Krakovan keskustan lähellä. Herkullista pastaa, Joonaksella taas keitto leivän sisässä. Lisäksi vielä Puolalaista viiniä ja olutta!
Krakovassa oli paljon puluja, etenkin keskustorilla.
Nämä talot ovat vaan niin ihania! 

Sellaisia kuvia tällä kertaa! Kivaa viikonloppua kaikille, palaillaan taas😍

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Missä pihistän, mihin panostan reissussa?


On aika puhua jälleen rahasta. Tälläisia postauksia voisin tehdä kerta toisensa jälkeen ja varmasti palaan vielä rahankäyttöön matkustamisessa uudelleen tänä keväänä. Näitä postauksia nähdessäni mietin, että enhän mä panosta mihinkään vaan pihistän. Kunnes tajusin, että tämähän voisi hyvin liittää matkustamiseen, ja kyllä multakin löytyy niitä mihin panostan. En ole varsinaisesti pihi, ehkä vain säästeliäs. "Pihistän", että voin matkustaa enemmän ja enemmän😏

Missä pihistän?

Lennot. Ostan lähes aina ne edullisimmat lennot, koska miksi ei? Aina ne halvimmat hinnat eivät ole ne halvimmat, koska monesti pitää maksaa matkalaukuista jne enemmän, joten kannattaa siinä kohdassa miettiä onko lento oikeasti edullinen. Mulle on lähes tulkoon se ja sama millä lentoyhtiöllä matkustan. Mua ei myöskään haittaa välilaskut tai missä istun koneessa. En siis osta erikseen istumapaikkoja. Matkustan myös lähes aina, jos voin käsimatkatavaroilla. Viikonloppu reissuun en maksa erikseen ruumaan laitettavasta matkalaukusta, vaan käytän senkin yleens 80 euroa ihan johonkin muuhun. Lisäksi otan aina oman vesipullon mukaan, jonka täytän Helsinki-Vantaan lentokentän vessassa. Pieniä juttuja, mutta tälläsilla säästää rahaa helposti.

Hotellit. Mä voisin yöpyä vieläkin edullisimmassa paikoissa, mutta haluan kuitenkin reissussa lähes aina yöpyä hotellissa tai huoneistohotellissa. Haluan rauhaa, hyvän sängyn ja kukapa ei mukavuutta kaipaisi? Pihistän tässä kuitenkin yöpymällä ihan tavallisissa hotelleissa, jotka ovat yleensä sen alle 100 euroa yö. Mulle hotellilla ei ole juurikaan väliä, kunhan se on suht lähellä keskustaa ja perus siisti. En vaadi luksusta, koska näin pystyn matkustamaan enemmän. Suosin myös lähes poikkeuksetta omatoimimatkoja enkä valmismatkoja. Ja satasia säästyy.

Liikkuminen. Liikun lähes aina kävellen, jos voin. Joskus otetaan taksi kentältä, koska se on nopeampaa ja olen monesti lennon jälkeen väsynyt. Kaikissa maissa taksit eivät ole kalliita eikä ison laukun kanssa huvita mennä metroon. Mutta näinkin joskus tehdään. Tässäkin fiilis vaikuttaa paljon. Yleensä kuitenkin kävelen paikasta toiseen, se on edullisin keino, mutta tietenkin siinä näkee eniten. Julkisilla pääsee helposti myös ja ne ovat monissa maissa todella edullisia. Ajokortteja meillä ei ole, joten auton vuokraan ei mene rahaa. Vaikka kyllä mä silti joskus sen kortin haluaisin ja kokemuksen autolla matkustamisesta. Mutta tässäkin sama, ainakin kymppejä säästyy.

Ajankohta. Yleensä reissuun lähdetään tietenkin silloin, kun on rahaa sekä aikaa, mutta usein tulee matkustettua silloin kun se on edullisinta. Talvella moniin kaupunkeihin pääsee edullisemmin kuin kesällä, ottaen esimerkiksi New Yorkin. Myös Riika ja Krakova olivat edullisempia näin talviaikaan. Myös viikolla on edullisempaa matkustaa kuin viikonloppuna, joten jos on mahdollista, niin matkustan arkipäivinä.
Mihin panostan? 

Kokemukset.  Mielestäni kokemukset ovat kullan arvoisia eikä niitä voi mitata rahassa. Panostan siis erilaisiin kokemuksiin, kuten retkiin ja nähtävyyksiin. Mua ei haittaa maksaa niistä useitakin kymppejä, koska matkustaminen ja tuollaiset kokemukset ovat oikeasti niitä mitkä tekevät meistä rikkaita.

Shoppailu. Tämä kohta riippuu todella paljon siitä missä kohteessa olen. Ja tarvitsenko mitään vaatetta, meikkejä jne. Yleensä shoppailen lähes aina jonkun verran, mutta tässäkin kohtaa yleensä jossakin suht edullisissa kaupoissa kuten Primark, C&A, Sephora jne. Mulla on reissussa aina mukana rahaa shoppailuun ja myös yleensä aina suunnittelen etukäteen mitä tuotteita reissusta tarvitsen.

Ruoka. Ruoka on parhaimpia asioita matkustamisessa! Rakastan maistella paikallisia herkkuja ja on mukava mennä yhdessä syömään. Myöskään tässä kohdassa ei haittaa maksaa enempää hyvästä ruuasta, koska se liittyy kuitenkin kyseisen matkan kokemuksiin.

Vakuutukset. Mulla on kaksi matkavakuutusta, toinen tavaroille ja toinen itselleni eli matkustajavakuutus. Mun mielestäni vakuutuksiin tulee aina panostaa! Eikä reissuun kannata lähteä ilman sitä. Vakuutus on pieni hinta siitä mitä se oikeasti kattaa. Matkatavarat voivat tulla joskus myöhässä, jolloin vakuutus korvaa tästä aiheuttavia kuluja. Tai jos jokin esine varastetaan/menee rikki. Matkustajavakuutuksessa taas lennolta myöhästyminen/sen peruuttaminen korvataan. Entäpä sairastuminen tai tapaturma? Ehdottomasti panostan eikä ole edes iso summa vuodessa!

Missä sinä pihistät? Entä mihin panostat? 

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Minilomalla talvisessa Riiassa

Heippa! Ja ihanaa perjantaita😊 Tänään kerron teille meidän minilomasta Riiassa. Varattiin matka lähinnä sen edullisuuden vuoksi ja kun hiukan selvittelin mitä kaikkea Riiassa voisi tehdä, löysinkin monta mielenkiintoista kohdetta! Riika osoittautui mukavaksi kaupungiksi, jossa pari päivää riittää vallan mainiosti tutustumaan kaupunkiin.

Lauantaina lähdettiin aamulennolla kohti Riikaa. Mentiin semmoisella pienellä, mun mielestä vanhalla romu koneella 😄 Olen ennenkin lentänyt pienillä lentokoneilla ja yksi lentofirma mihin luotan on Finnair. Joten ei kun koneeseen ja toivottiin parasta. Lennot kumpaakin suuntaan menivät kuitenkin hyvin. Lentokentältä otettiin taksi ja kuski päätti huijata meitä heti kättelyssä. Hiukan harmitti maksaa taksista puolet kalliimpi hinta, mutta en jaksanut alkaa tappelemaan kuskin kanssa, kun hän ei edes osannut englantia. Riiassa nämä taksihuijaukset ovat melko yleisiä. Onneksi paluumatkalla taksi veloitti meiltä oikein summan eli 12 euroa keskustan läheltä kentälle.

Kamat hotelille ja tutustumaan kaupunkiin! Ja se muuten onnistuu hetkessä. Kaupunkiin tutustuminen siis. Kierreltiin vanhassa kaupungissa ja käyttiin katsomassa Mustapäiden taloon, joka on yksi Riian nähtävyyksistä. Lisäksi käytiin ihailemassa Riikaa Pyhän Pietarin kirkon korkeuksista. Tuonne ylös pääsee kätevästi hissillä, vaikka se onkin maksullinen. Tuon jälkeen pyörittiin keskustassa ja käytiin ihailemassa Riian siltoja. Yksi mies otti meistä kuvankin ja välillä onkin mukava saada yhteiskuviakin reissusta. Löydettiin hauska ravintola vanhasta kaupungista nimeltään Moonshine. Tuolla ravintolassa oli kaikkia Elvis ja Marilyn Monroe kuvia, vanhoja autoja jne. Noiden lisäksi myös herkullista ruokaa! Käytiin muutamassa kauppakeskuksessa, mutta en oikein tarvinnut mitään, koska olin shoppailut jo Krakovassa niin paljon. Illalla oltiin väsyneitä, joten lähdettiin aikaisin hotelille ja nukkumaan.
Sunnuntaina herättiinkin pirteänä aamupalalle. Meidän hotelli oli ihan mukava, perus aamupala sekä melko lähellä keskustaa. Lähdettiin aamupäivästä kohti Riian suklaamuseota. Mä olen suklaanystävä, joten tuommoinen museo oli kuin tehty mulle! Museoon ei ollut kallis sisäänpääsy ja siellä sai myös pieniä maistiaisia. Tutustuttiin siis suklaan tekemiseen ja historiaan, otettiin hauskoja kuvia sekä saatiin itse tehdä suklaat jossa luki valmiina I love ja siihen sai lisätä sitten mitä rakastaa, vaikkapa I love you. Saatiin myös alennuskupongit suklaakauppaan, joten onnistunut käynti!

Tuon jälkeen suunnattiin kohti Riian kauppahallia. Mä en melkein koskaan osta kauppahalleista mitään, mutta siellä on kuitenkin kiva käydä. Tuo kauppahalli oli valtava ja täynnä ihmisiä. Käytiin katsomassa viereinen iso rakennus, joka oli ilmeisesti yliopisto. Sitten oli aika tutustua paikalliseen juutalaismuseoon, joka oli tällä kertaa lähes kokonaan ulkona. Museo on ilmainen, mutta sinne voi itse jättää lahjoituksen. Museo on rakennettu alueelle, jossa Latvian juutalaiset asuivat ghetossa. Museo oli ihan mielenkiintoinen. Siellä oleva talo, joka oli rakennettu ilmeisesti vähä kuin juutalaiset olisivat siellä asuneet, oli kaikista mielenkiintoisin asia museossa.

Myös Riiassa on Stockmann ja vaikken kyseisen kaupan ystävä olekaan, niin oli mukava päästä sisälle lämmittelemään. Riiassa oli kylmä tuolloin ja oltiinkin sisällä aina kun voitiin. Käytiin useamman kerran kaakaolla ja kahvilla jossakin kahvilassa, esimerkiksi Costa Caffeessa, joka on meille tuttu kahvila mm. Krakovasta ja Manchesterista. Käytiin uudelleen vanhassa kaupungissa ja tällä kertaa mentiin myöskin meille tuttuun ravintolaan Fridaysiin. Tuolta saa mielestäni ihan hyvää hampparia ja drinkit siellä ovat myös herkullisia. Olen alkanut suosimaan alkoholittomia drinkkejä ja huomannut niiden myös olevan paremman makuisia. Lasillisen viiniä mun keho kestää hyvin, mutta välillä mulle tulee huono olo alkoholista. Joten Fridays on ainakin semmoinen ravintola mistä saa tosi hyviä alkoholittomia drinkkejä!
Mietittiin syömisen jälkeen mitä tehtäisi, koska kaikki mitä oltiin haluttu nähdä ja kokea oli jo tehty. Onneksi tuommoisessa tilanteessa keksii aina jotakin ja nytkin lähdettiin tunnin ratikkakierrokselle, jossa mentiin keskustan ulkopuolelle. Samalla alettiin miettimään mitäs nyt? Kesällä tilanne olisi ihan eri. Voisi ostaa eväät ja mennä piknikille tai terassille istuskelemaan, mutta talvella kylmyydessä tekemisen keksiminen onki eri juttu. Oltiin jo pitkään haluttu mennä katsomaan Jumanji elokuva, joten mentiin sitten ensimmäisen kerran elokuviin ulkomailla! Kokemus oli mukava. Leffateatterihan oli Finnkinon, joten ei mikään erikoinen elokuvateatteri. Tuolla sai juoda alkoholia salissa, mikä oli meistä hassua ja meidän viereiset ihmiset joivatkin skumppaa. Myös itse elokuvateatterista saa ostettua vaikkapa viiniä tai lonkeroa elokuvaan. Aion kyllä jatkossakin mennä elokuviin ulkomailla, jos ei muuta keksi! Olimme jo lähdössä hotelille takaisin, kun näimme Radissonin skyline hotellin. Päätimme mennä juomaan yhdet hotellin ylimpään kerrokseen, josta on hyvät näkymät kaupunkiin. Myöhemmin tulee kuvaa tuolta ylhäältä, harmi kun ei tullut otettua kuin muutama kuva sieltä. Oli todella viihtyisä paikka!

Tuollaiset minilomat ovat aina mukavia ja Riikaan voisin joskus uudelleen matkustaa kesällä. Oli kuitenkin aikaa rentoutua reissussa eikä tarvinnut kiirehtiä paikasta toiseen. Tuollaiset lomat ovat mun mieleeni!

Mitä te tykkäsitte Riiasta? 💜

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Kolme hyvää asiaa -haaste

Sain hetki sitten haasteen ihanalta Jennalta ja päätin tarttua haasteeseen! Tätä oli kiva tehdä ja sai pysähtyä hetkeksi miettimään hyviä asioita elämässään. Kiitos vielä Jennalle!💜
Kolme hyvää asiaa päivässäni 

💜Mukava työpäivä. Tällä viikolla ei ollut taaskaan koulua, joten oon ollut enemmän töissä. Työpäivät ovat yleensä aina mukavia ja menevät nopeasti, koska hommaa riittää. Aamuvuorojen huono puoli on aikainen herätys, mutta toisaalta jää koko loppupäivä aikaa tehdä jotakin mukavaa.

💜Aurinkoinen sää.  Aurinko piristää mua todella paljon ja saa mut haaveilemaan keväästä. Kevät on mun lempivuoden aika ja on ihana huomata, että se on lähempänä kuin vielä hetki sitten! Pieni pakkanenkin on jees ja aurinkoiset talvipäivät ovat kauniita.

💜Ihania hetkiä rakkaan kanssa. Käytiin hohtogolffaamassa, katsottiin yhdessä Salkkarit sekä oltiin vaan. Tuollaiset hetket arjen keskellä ovat meille tärkeitä ja tehdäänkin aina kun voidaan jotakin yhdessä.


Kolme hyvää asiaa minussa

💜Empatia. Oon kokenut tämän aina hyvänä asiana itsessäni. Välillä olen ottanut liikaakin toisten tunnetiloja itselleni, mutta iän ja ammattitaidon myötä olen oppinut sen ettei  toisen tunteita kannata ottaa omakseen. Tunnen olevani hyvä kuuntelija ja auttamaan toisia.

💜Sinnikkyys. En luovuta helposti ja teen kaikkeni unelmieni ja tavoitteiden vuoksi. Rakastan haaveilla, mutta vielä enemmän rakastan toteuttaa mun unelmiani. Myönnän, että aina en ole niin sinnikäs kuin tahtoisin olla, mutta useasti kyllä.

💜Positiivisuus. Tapahtui elämässä mitä tahansa huonoa, niin keksin siitä varmasti jotakin hyvää. Positiivisuus on meissä kaikissa, mutta joskus se on vaan piilossa. Elämässä tapahtuu huonoja asioita, mutta niistä huonoista seuraa aina jotakin hyvää. Jos niin haluaa uskoa. En ole mikään päivänsäde tai ilopilleri, mutta positiivisuus näkyy suhtautumisessa elämään positiivisesti. Elämä kantaa ja kaikesta seuraa jotakin hyvää.

 Kolme hyvää asiaa elämässäni

💜Läheiset ihmiset. Mulla on paljon ihania ihmisiä elämässäni, joista olen todella kiitollinen. Mun lähipiiriin kuuluu perhe sekä ystävät ja tietenkin oma rakas. Ilman tärkeitä ihmisiä olisi elämä tylsää ja merkitsemätöntä.

💜Työ ja opiskelu. Mulla on työpaikka, josta pidän todella paljon. Lisäksi opiskelen alaa, joka mua kiinnostaa ja josta tulee tulevaisuudessa mun ammatti. Tällaiset asiat eivät ole itsestään selviä, joten olen onnellinen, että saan tehdä työtä ja opiskella alaa, joilla molemmilla on suuri merkitys.

💜Matkustaminen. Matkustaminen on asia, joka tuo suurta iloa mun elämään! Se on ehdottomasti elämäni parhaimpia asioita, kun pääsee matkustamaan niin paljon. Se on harrastus, intohimo ja ehdottomasti semmoinen asia, jota haluan tehdä aina!
Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

💜Tulevat matkat. Ylläri matkustaminen tähänkin kohtaan! Mulla on tälle vuodelle tulossa useampi reissu ja jo muutama takana, joten uskon että tästäkin vuodesta tulee upea vuosi matkustamisen suhteen!

💜Opiskelupaikka. Aloitin tammikuussa opiskelun ja opiskelu on tuonut mun elämään uuden suunnan. On koko ajan jotakin uutta opittavaa ja tykkään todella paljon oppia uusia asioita. Lisäksi on kiva käydä myös koululla ja tavata opiskelijakavereita.

💜Elämä. Elämä on kivaa just näin! Vaikka olenkin melko kiireinen, niin tunnen eläväni elämää täysillä ja nauttivan siitä. Ja olen onnellinen.

Kolme hyvää asiaa blogissani

💜Aitous. Blogini on juuri mun näköiseni. Olen aina blogeissani halunnut tehdä omaa juttuani ja tehdä blogistani juuri sellaisen kuin mäkin olen. Haluan, että mun persoona näkyy teksteissä ja vaikka bloggaan paljonkin matkustamisesta, niin persoona on kuitenkin teksteissä ja kuvissa mukana. En halua erottua, mutta en halua myöskään kuulua massaan. Bloggaan rennolla otteella ja teen tätä, koska pidän tästä ja sydän on tässä jutussa täysillä mukana.

💜Matkakertomukset. Matkustaminen on vahvasti mun blogissani esillä ja se sopii juuri mulle. Matkustamisesta on miellyttävä kirjoittaa sekä palaan useasti mun vanhoihin teksteihin muistelemaan matkaa. Haluan matkustamisella tuoda paitsi itselleni muistoja, myös saada blogiani lukevat innostumaan uusista matkakohteista ja ylipäätään matkustamisesta! 

💜Lukijat. Mulla on aivan ihania lukijoita, joista osa on myös mun ystäviä ja tuttavia. Teidän kommentit piristävät mun päivääni aina ja on myös mukava kuulla teidän mielipiteitä kuvista, teksteistä ja matkakohteista. On ihana jakaa kokemuksia kohteista sekä muutenkin keskustella täällä blogissa. Joten iso kiitos teille, jotka aina jaksatte kommentoida ja lukea mun blogia!

Kolme bloggaajaa, joiden toivoisin vastaavan kysymyksiin:

💜My Life As A Material Whore -Jasulla on aito blogi, jossa on postauksia niin materiaalista kuin ruuasta ja matkustamisesta, unohtamatta syvällisempiä tekstejä. Tykkään! Mun lempiblogeja jo vuosia.

💜Timanttikenkätyttö -Anen blogista löytyy paljon juttua tyylistä, joka on Anella todella kaunis. Myös ajatuksia herättäviä postauksia löytyy ja tietenkin matkustamisesta. Monipuolinen blogi, josta pidän kovasti.

💜Katzariina- Katan blogi on täynnä mielenkiintoista lukemista tyylistä matkustamiseen. Paljon ihania postauksia ja upeita asukuvia! Aina yllätyn mitä seuraavaksi blogissa tulee vastaan.

Oikein aurinkoista ja kivaa viikonloppua juuri sulle!