perjantai 9. maaliskuuta 2018

Minilomalla talvisessa Riiassa

Heippa! Ja ihanaa perjantaita😊 TĂ€nÀÀn kerron teille meidĂ€n minilomasta Riiassa. Varattiin matka lĂ€hinnĂ€ sen edullisuuden vuoksi ja kun hiukan selvittelin mitĂ€ kaikkea Riiassa voisi tehdĂ€, löysinkin monta mielenkiintoista kohdetta! Riika osoittautui mukavaksi kaupungiksi, jossa pari pĂ€ivÀÀ riittÀÀ vallan mainiosti tutustumaan kaupunkiin.

Lauantaina lĂ€hdettiin aamulennolla kohti Riikaa. Mentiin semmoisella pienellĂ€, mun mielestĂ€ vanhalla romu koneella 😄 Olen ennenkin lentĂ€nyt pienillĂ€ lentokoneilla ja yksi lentofirma mihin luotan on Finnair. Joten ei kun koneeseen ja toivottiin parasta. Lennot kumpaakin suuntaan menivĂ€t kuitenkin hyvin. LentokentĂ€ltĂ€ otettiin taksi ja kuski pÀÀtti huijata meitĂ€ heti kĂ€ttelyssĂ€. Hiukan harmitti maksaa taksista puolet kalliimpi hinta, mutta en jaksanut alkaa tappelemaan kuskin kanssa, kun hĂ€n ei edes osannut englantia. Riiassa nĂ€mĂ€ taksihuijaukset ovat melko yleisiĂ€. Onneksi paluumatkalla taksi veloitti meiltĂ€ oikein summan eli 12 euroa keskustan lĂ€heltĂ€ kentĂ€lle.

Kamat hotelille ja tutustumaan kaupunkiin! Ja se muuten onnistuu hetkessÀ. Kaupunkiin tutustuminen siis. Kierreltiin vanhassa kaupungissa ja kÀyttiin katsomassa MustapÀiden taloon, joka on yksi Riian nÀhtÀvyyksistÀ. LisÀksi kÀytiin ihailemassa Riikaa PyhÀn Pietarin kirkon korkeuksista. Tuonne ylös pÀÀsee kÀtevÀsti hissillÀ, vaikka se onkin maksullinen. Tuon jÀlkeen pyörittiin keskustassa ja kÀytiin ihailemassa Riian siltoja. Yksi mies otti meistÀ kuvankin ja vÀlillÀ onkin mukava saada yhteiskuviakin reissusta. Löydettiin hauska ravintola vanhasta kaupungista nimeltÀÀn Moonshine. Tuolla ravintolassa oli kaikkia Elvis ja Marilyn Monroe kuvia, vanhoja autoja jne. Noiden lisÀksi myös herkullista ruokaa! KÀytiin muutamassa kauppakeskuksessa, mutta en oikein tarvinnut mitÀÀn, koska olin shoppailut jo Krakovassa niin paljon. Illalla oltiin vÀsyneitÀ, joten lÀhdettiin aikaisin hotelille ja nukkumaan.
Sunnuntaina herÀttiinkin pirteÀnÀ aamupalalle. MeidÀn hotelli oli ihan mukava, perus aamupala sekÀ melko lÀhellÀ keskustaa. LÀhdettiin aamupÀivÀstÀ kohti Riian suklaamuseota. MÀ olen suklaanystÀvÀ, joten tuommoinen museo oli kuin tehty mulle! Museoon ei ollut kallis sisÀÀnpÀÀsy ja siellÀ sai myös pieniÀ maistiaisia. Tutustuttiin siis suklaan tekemiseen ja historiaan, otettiin hauskoja kuvia sekÀ saatiin itse tehdÀ suklaat jossa luki valmiina I love ja siihen sai lisÀtÀ sitten mitÀ rakastaa, vaikkapa I love you. Saatiin myös alennuskupongit suklaakauppaan, joten onnistunut kÀynti!

Tuon jÀlkeen suunnattiin kohti Riian kauppahallia. MÀ en melkein koskaan osta kauppahalleista mitÀÀn, mutta siellÀ on kuitenkin kiva kÀydÀ. Tuo kauppahalli oli valtava ja tÀynnÀ ihmisiÀ. KÀytiin katsomassa viereinen iso rakennus, joka oli ilmeisesti yliopisto. Sitten oli aika tutustua paikalliseen juutalaismuseoon, joka oli tÀllÀ kertaa lÀhes kokonaan ulkona. Museo on ilmainen, mutta sinne voi itse jÀttÀÀ lahjoituksen. Museo on rakennettu alueelle, jossa Latvian juutalaiset asuivat ghetossa. Museo oli ihan mielenkiintoinen. SiellÀ oleva talo, joka oli rakennettu ilmeisesti vÀhÀ kuin juutalaiset olisivat siellÀ asuneet, oli kaikista mielenkiintoisin asia museossa.

Myös Riiassa on Stockmann ja vaikken kyseisen kaupan ystÀvÀ olekaan, niin oli mukava pÀÀstÀ sisÀlle lÀmmittelemÀÀn. Riiassa oli kylmÀ tuolloin ja oltiinkin sisÀllÀ aina kun voitiin. KÀytiin useamman kerran kaakaolla ja kahvilla jossakin kahvilassa, esimerkiksi Costa Caffeessa, joka on meille tuttu kahvila mm. Krakovasta ja Manchesterista. KÀytiin uudelleen vanhassa kaupungissa ja tÀllÀ kertaa mentiin myöskin meille tuttuun ravintolaan Fridaysiin. Tuolta saa mielestÀni ihan hyvÀÀ hampparia ja drinkit siellÀ ovat myös herkullisia. Olen alkanut suosimaan alkoholittomia drinkkejÀ ja huomannut niiden myös olevan paremman makuisia. Lasillisen viiniÀ mun keho kestÀÀ hyvin, mutta vÀlillÀ mulle tulee huono olo alkoholista. Joten Fridays on ainakin semmoinen ravintola mistÀ saa tosi hyviÀ alkoholittomia drinkkejÀ!
Mietittiin syömisen jÀlkeen mitÀ tehtÀisi, koska kaikki mitÀ oltiin haluttu nÀhdÀ ja kokea oli jo tehty. Onneksi tuommoisessa tilanteessa keksii aina jotakin ja nytkin lÀhdettiin tunnin ratikkakierrokselle, jossa mentiin keskustan ulkopuolelle. Samalla alettiin miettimÀÀn mitÀs nyt? KesÀllÀ tilanne olisi ihan eri. Voisi ostaa evÀÀt ja mennÀ piknikille tai terassille istuskelemaan, mutta talvella kylmyydessÀ tekemisen keksiminen onki eri juttu. Oltiin jo pitkÀÀn haluttu mennÀ katsomaan Jumanji elokuva, joten mentiin sitten ensimmÀisen kerran elokuviin ulkomailla! Kokemus oli mukava. Leffateatterihan oli Finnkinon, joten ei mikÀÀn erikoinen elokuvateatteri. Tuolla sai juoda alkoholia salissa, mikÀ oli meistÀ hassua ja meidÀn viereiset ihmiset joivatkin skumppaa. Myös itse elokuvateatterista saa ostettua vaikkapa viiniÀ tai lonkeroa elokuvaan. Aion kyllÀ jatkossakin mennÀ elokuviin ulkomailla, jos ei muuta keksi! Olimme jo lÀhdössÀ hotelille takaisin, kun nÀimme Radissonin skyline hotellin. PÀÀtimme mennÀ juomaan yhdet hotellin ylimpÀÀn kerrokseen, josta on hyvÀt nÀkymÀt kaupunkiin. Myöhemmin tulee kuvaa tuolta ylhÀÀltÀ, harmi kun ei tullut otettua kuin muutama kuva sieltÀ. Oli todella viihtyisÀ paikka!

Tuollaiset minilomat ovat aina mukavia ja Riikaan voisin joskus uudelleen matkustaa kesÀllÀ. Oli kuitenkin aikaa rentoutua reissussa eikÀ tarvinnut kiirehtiÀ paikasta toiseen. Tuollaiset lomat ovat mun mieleeni!

MitĂ€ te tykkĂ€sitte Riiasta? 💜

30 kommenttia:

  1. Minilomat piristÀvÀt kyllÀ kummasti ja Riika vaikuttaa ihan kivalta kaupungilta! Ei ehkÀ ihan siltÀ, minne itse ekana suuntaisin, mutta voisihan tuollakin joskus kÀydÀ just jollain viikonloppureissulla :)

    Mua ÀrsyttÀÀ ihan suunnattomasti tollanen turistien huijaaminen! NykissÀkin esimerkiksi yritettiin antaa muka vahingossa liian vÀhÀn vaihtorahaa takaisin (eikÀ ollut kyse mistÀÀn tipistÀ) ja tuntui ettÀ hinnat katukaupoissa ym. vaihteli ihan naamakertoimen ja kansalaisuuden mukaan. Jotenkin tollanen on niin outoa, kun en usko, ettÀ Suomessa toimitaan yhtÀÀn samalla tavalla turistien kohdalla. Tai ainakin toivon, ettÀ ei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta! :) VÀlillÀ pidemmÀt matkat vÀsyttÀvÀt, kun on ollut niin paljon tekemistÀ :D Juu ei Riika mikÀÀn pakollinen matkakohde itsellekkÀÀn ollut, mutta sinne sai niin edullisesti matkan, joten miksei!

      Muakin ÀrsyttÀÀ :/ Tais olla itseasiassa eka kerta meidÀn kohdalla! EgyptissÀ ne vissii yritti, mutta meillÀ oli opas, joka tiesi hinnat joten pahemmilta huijauksilta vÀltyttiin. NykissÀ en itse huomannut huijaamista, mutta varmasti siellÀ sitÀ tapahtuu ja se on ikÀvÀÀ. Munkin on vaikea uskoa, ettÀ Suomessa tuommoinen olisi yleistÀ, ehkÀ yksittÀisiÀ tapauksia.

      Poista
  2. Ihania kuvia ihanasta kaupungista! Itse tykÀstyin Riikaan, kun vierailin siellÀ pÀivÀn verran pari vuotta takaperin - hyvÀ ystÀvÀ on kotoisin kyseisestÀ kaupungista, joten hÀnen opastuksellaan tuon yhdenkin pÀivÀn aikana sai paljon irti :) Ehdottomasti kyllÀ vielÀ joskus palaan ja Latvia kiinnostaa kohteena kyllÀ noin muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Kiva kuulla, ettÀ sÀkin tykkÀsit Riiasta. Paikallisen silmin kaupunkikin nÀyttÀÀ varmasti erilaiselta. Muakin kiinnostaa Latvian linnat ja muut kaupungit :)

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta minireissulta :) varsinkin suklaamuseo! :D

    Tommoset huijari taksi kuskit ottaa kupoliin! Ja varsinkin kun ite on kÀynyt niin vÀhÀn missÀÀn ulkomailla ni ei ole kokemustakaan. Varmasti mun tuurilla istuisin aina huijarikuskin kyytiin :D oisko sulla jakaa jotain tipsejÀ reissuista, siis semmoisia varo nÀitÀ? Vai onks huijatuksi tuleminen aina vaan huonoo tuuria? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllÀ mukava reissu! :) Ja tuo suklaamuseo oli kiva kokemus.

      Muakin Àrsytti, mutta ihmisen joka ei osaa englantia niin hÀnen kanssaan on vaikea alkaa selvittÀmÀÀn asiaa. Noita huijareita on varmasti kaikkialla, mutta me ollaan menty aika usein taksilla ja tÀmÀn yhden kerran huijattu.

      Hmm no mÀ itse aina selvitÀn etukÀteen paljon taksin tulisi maksaa kyseissÀ maassa. Hinnan voi sopia kuljettajan kanssa, mutta mÀ en sitÀ oo kyllÀ koskaan tehnyt. Ja ottamalla tietty luotettavan taksifirman taksin! Toki mekin otettiin Riiassa ihan taksifirman taksi, mutta ei niistÀ koskaan voi varmasti tietÀÀ. Katon myös aina Google mapsista missÀ mennÀÀn ja kyllÀ kuskit on aina menneet sitÀ reittiÀ pitkin, mitÀ Googlekin on nÀyttÀnyt :D

      Poista
  4. ErittÀin ihania kuvia Riiasta, lisÀksi teidÀn loma kuulostaa menneen oikein hyvin <3 Tuopa juuri, talvella ei ole niin paljoa tekemistÀ kuin kesÀllÀ ja se pÀtee ihan kotonakin :D Haluaisi tehdÀ jotain kivaa, muttei voi kun on niin kylmÀ :( JÀnnÀ kuinka tuolla saa leffateatteriin viedÀ alkoholia :D MÀkin olen kÀynyt Fridaysissa syömÀssÀ ainakin Lontoossa ja siellÀ on oikeesti tosi hyvÀt ruoat! Taidettiin Tukholmassa kÀydÀ kyseisessÀ paikassa myös yhdillÀ :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Ja oli mukava loma :) Juu kotona ihan sama juttu, ei ole niin paljoa tekemistÀ kuin kevÀÀllÀ ja kesÀllÀ. Onneks kevÀt on pian tÀÀllÀ! Munki mielestÀ se oli hassua, kun ei itse ole tottunut :D Fridays on mullekki tuttu ja sieltÀ saa hyvÀÀ ruokaa ja hyviÀ drinkkejÀ :)

      Poista
  5. Tuo kuva ylÀilmoista, niin kauniit nÀkymÀt!

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus ♥ TeillĂ€ on ollut kyllĂ€ ihana miniloma ja mielenkiintoisia vierailukohteita :) Tuo talven kylmyys on aina sellainen, joka saa vĂ€hĂ€n miettimÀÀn enemmĂ€n niitĂ€ tekemisiĂ€, kun kesĂ€llĂ€ voi tehdĂ€ niin paljon enemmĂ€n ulkona :/ Haluaisin kyllĂ€ joskus Riiassa kĂ€ydĂ€, mutta missĂ€pĂ€ en :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja niin oli :) Tuo on ihan totta, talvella pitÀÀ eri tavalla suunnitella tekemistÀ kuin kesÀllÀ. Mutta onneksi monia kivoja juttuja voi tehdÀ nimenomaan sisÀllÀ! Haha juu, kannattaa kyllÀ tuonne suunnata, jos kiinnostaa :) Juuri sopivan lÀhellÀ ja Riikaan pÀÀsee edullisesti.

      Poista
  7. Oi vautsi mitÀ kuvia, ja varsinkin tuo heti ensimmÀinen! JÀin vaan tuijottamaan sitÀ hetkeksi :D<3 Itse en ole koskaan kÀynyt tuolla, ja pakko myöntÀÀ ettei se ole kÀynyt mielessÀ tulevaksikaan kohteeksi. Mutta tÀmÀ sun postaus ja upeat kuvat herÀttelivÀt kyllÀ kiinnostusta, ja nÀyttÀÀhÀn se nyt tosi kivalta kaupungilta! Sopii varmasti just tÀydellisesti viikonloppukohteeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 MÀ tykkÀÀn myös tuosta ensimmÀisestÀ kuvasta :) MÀkÀÀn en ennen ajatellut Riikaa matkakohteeksi, mutta semmoisissakin kohteissa on mukava kÀydÀ mistÀ ei sillee haaveile. Mukava kuitenkin kuulla, ettÀ tÀmÀ postaus herÀtti sun mielenkiinnon! Viikonloppukohteeksi Riika on just hyvÀ :)

      Poista
  8. Minilomat on ihan parhaita ♥ TeidĂ€n matka kuulostaa mukavan rennolta, juuri sellaiselta arjen piristykseltĂ€ :) Ihania kuvia oot myös napsinut, tykkÀÀn niin sun kuvien sĂ€vyistĂ€ :) Oon kĂ€ynyt Riikassa pari kertaa ja pidin siitĂ€ varsinkin kesĂ€llĂ€ tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 Ja juuri tuota tuo loma olikin! Kiitti, nÀissÀ kuvissa on kyllÀ kivat vÀrit :) Uskon, ettÀ kesÀllÀ tuo on vielÀkin mukavempi kohde eli pitÀÀ joskus mennÀ kesÀllÀ uudelleen!

      Poista
  9. Vaikuttaapa kivalta ja monipuoliselta kaupungilta! En tiennytkÀÀn, ettÀ tuolta löytyy juutalaismuseo ja Stockakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KyllÀ! :) Ja kiva, ettÀ tuli uuttakin tietoa Riiasta.

      Poista
  10. Ihana idea tuo ratikka-ajelu! Just tollasta hauskaa yhdessĂ€ tekemistĂ€, missĂ€ ei tarvii olla niin kovin paljon suunnittelemista, vaan voi vaan nauttia olosta 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo :D Jep, tuommoiset asiat on niitÀ parhaita <3

      Poista
  11. Hassua ettĂ€ aina tulee yleensĂ€ lĂ€hdettyĂ€ minilomalle Tallinnaan tai Tukholmaan, kun Riikakaan ei olisi kuin lyhyen lentomatkan pÀÀssĂ€! Rakastan tuollaisia kauniita rakennuksia ja vanhoja taloja, joita tuolla nĂ€yttÀÀ olevan :) TeidĂ€n reissu kuulostaa ihanan rennolta ja pari pĂ€ivÀÀ riitti varmasti hyvin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NiinpÀ! :) Mutta kannattaa kyllÀ lÀhteÀ vÀlillÀ myös vaikkapa Riikaan! Niin mÀkin tykkÀÀn niistÀ todella paljon <3 Oli kyllÀ rento loma ja muutama pÀivÀ riitti tuolla oikein hyvin :)

      Poista
  12. en oo sen kummemmin miettiny riikaan matkustamista, mutta tuolleen paripÀivÀn reissuksi se kuulostaa juuri hyvÀltÀ kohteelta ja ettÀ siellÀ kyllÀ tekemistÀ ja nÀkemistÀ on:) Just mietin pitÀskö lÀhtee pitkÀlle vkl reissulle johonin lÀhelle vai jÀÀdÀ suomeen niin tÀÀ vois olla hyvin yksi vaihtoehto:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu jos kaipaa muutaman pÀivÀn lomaa johonkin, niin suosittelen kyllÀ Riikaa! :) Kiva kuulla, ettÀ mietit Riikaa, suosittelen kyllÀ :)

      Poista
  13. Riika kuulostaa kyllÀ ihanalle kaupungille!<3 KesÀllÀ se voisi olla just ihan superihana kaikkine toreineen ja terasseineen :) Just katselin, ettÀ edullisia muutaman pÀivÀn reissuja löytyi tonne tosi paljon :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllÀ onkin! <3 KesÀllÀ varmasti vielÀ kivempi, pitÀÀ siis joskus mennÀ uudelleen kesÀllÀ :D Ihan varmasti löytyy edullisia reissuja, eikun varailemaan ;)

      Poista
  14. Kiva kun pÀÀsitte lÀhtemÀÀn minilomalle <3 Ne on tosi kivoja kun saa ajatukset muutamaksi pÀivÀksi pois arjesta :)

    VastaaPoista
  15. MÀ en ole sen kummemmin miettinyt, ettÀ haluaisin juuri erityisesti Riikaan, mutta kyllÀ kai sinne voisi tehdÀ sellaisen minireissun vaikkapa pienen kaveriporukan kanssa :) KesÀllÀ on varmasti vÀhÀn mukavampikin olla reissussa, kun ulkona ei ole niin kylmÀ ja silloin keksii aika varmasti enemmÀn tekemistÀ kuin talvella.

    Tosi kiva postaus kuitenkin, ihanaa ettÀ nautitte Riiasta, vaikka olitte jo pienen ajan sisÀllÀ nÀhneet ne jutut, jotka halusittekin nÀhdÀ ja ettÀ tekemistÀ oli hieman hankalaa keksiÀ sitten loppupeleissÀ. KyllÀhÀn tÀllaiset lyhyetkin reissut vievÀt stressiÀ hiukan pois, onneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuommoinen reissu Riikaan kuulostaa just hyvÀltÀ! :) Ihan totta, kesÀllÀ paljon kivempi, mutta talvellakin omanlaisensa kokemus.

      Kiitos paljon! :) Riika on niin pieni, ettÀ nopeasti sen kiertÀÀ :D Mutta ei ainakaan tullut kiirettÀ! Ja niinpÀ :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥