maanantai 20. marraskuuta 2017

Vinkit Amsterdamiin!

Moii! Palaillaan taas hetkeksi Amsterdamiin, kun kerron teille vinkkejä kyseiseen kaupunkiin! Perustin muuten blogilleni omat Facebook sivut, jotka löytyvät tästä linkistä! Käykää tykkäämässä, kiitos👍
Lento & Hotelli
Amsterdamiin lennettiin tällä kertaa itselleni uudella lentoyhtiöllä nimettäin KLM:llä. Lennot olivat siinä 200 euron luokkaa, mikä oli mielestäni kallis hinta, mutta halvemmallakaan ei saanut. On nuo pidennetyt viikonloput kuitenkin lähes aina kalliimpaa aikaa matkustaa. KLM:n lennoilla tarjoiltiin ilmatteeksi lämmin ruoka(tällä kertaa pasta, joka ei mulle maistunut), jälkiruokana leivos sekä muutama juoma(limu, vesi, mehu, olut jne). Ihan kiva noinkin lyhyelle lennolle! Menosuuntaan lento sujui mukavasti, mutta kuten kerroin paluulennolla ei istuttu Joonaksen kanssa vierekkäin mikä hiukan harmitti. Näin ei ole siis ennen käynyt minkään reissun aikana, vaikka ollaan monilla eri lentoyhtiöillä lennetty. No ei tuo kaksi tuntia haittaa, mutta en ala maksamaan paikoista erikseen. Joonas kuitenkin oli valmis maksamaan, ihana mies😄 Hotellimme CitizenM Amsterdam oli taas ihan omaa luokkaansa! Ja todellakin hyvällä tavalla. Hotelliin kirjauduttiin ja uloskirjattiin ihan itse tietokoneen avulla. En ollut tälläisenkään törmännyt ennen. Oli siinä lähellä henkilökuntaa jolta olisi voinut kysyä, mutta varsinaista respaa ei ollut. Niinkuin kuvasta näkyy, vessaa ei ollut vaan suihku ja vessa oliva tuollaisissa putkissa/kaapeissa. Mielestäni sekin hauska idea. Huoneemme toimi iPadin avulla, valoja säädettiin siellä ja tuonne sai esimerkiksi pinkin valaistuksen. Aamupala hotellissa oli mielestäni keskivertoa hiukan parempi ja muutenkin viihdyin tässä hiukan erikoisessa hotellissa paremmin kuin hyvin. Sijainti oli myös plussaa, ei keskellä kaupungin sykettä, mutta vain noin 15 minuutin ratikkamatkan päässä keskustasta. Ainoa miinus oli hinta, nuo kolme yötä olivat aamupaloineen 500 euron luokkaa, joka on ainakin mun mielestä iso summa! Amsterdamissa hotellit ovat kuitenkin monia muita kaupunkeja kalliimpia ja tuo meidänki oli yksiä halvimpia. Suosittelen hotellia kuitenkin lämpimästi!👍
Liikkuminen
Amsterdamissahan on vissiin ihan hyvä metrolinjasto, mutta me ei sitä tarvittu kertaakaan. Lentokentältä päästiin noin 15 minuutissa hotellille junalla ja hotellilta keskustaan ja muihin nähtävyyksii ratikalla. Tuo ratikka oli siitäkin kiva, että näki maisemia samalla ja me pysähdyttiikin pari kertaa vain jossain missä näytti kivalta. Ostettiin parin päivän lippu, jolla sai käyttää julkisia kulkuvälineitä rajattomasti. Kahden päivän lippu oli jotakin 10 euron luokkaa muistaakseni. Kävellen pääsi tietenkin parhaiten ja välillä väsymys meinasi iskeä. Eli ratikalla ja kävellen mentiin pääosin. No mites ne polkupyörät? Amsterdamhan kuten Köpiskin ovat tunnettuja pyöristään, joilla me ei kyllä uskallettu lähteä ajalemaan. Aika itsekkäästi niillä pyörillä ajettiin. Enpä ole meinannut kuin pari kertaa jäädä auton alle, tuolla meinasin jäädä jatkuvasti pyörien alle. Ehkä mulla oli huono tuuri, ehkä se on yleistä? Pyöriä oli kirjaimellisesti kaikkialla!
Ruoka & Juoma
Olin yllättynyt Amsterdamin hintatasosta! Se ei ollutkaan niin paha kuin olin alunperin luullut. Kävimme muutaman kerran kunnolla syömässä, muuten ostettiin pikkusyötävää erilaisista kojuista. Yhden kerran kävimme syömässä italialaisessa ravintolassa ja yhtenä kertana Hard Rock Cafessa. Molemmat mukavia paikkoja, tosin tuohon Cafeen sai odotella hetken aikaan ennen kuin sai pöydän. Amsterdamissa nähtiin muutaman kerran ravintola Wagamama ja se oli pakko päästä testamaan. Lemppari ruokiini kuuluu tonnikalapihvi ja tuolta sai sitä sekä muita herkullisia japanilais-/aasialaistyylisiä ruokia. Suosittelen! Ravintoloissa ruuat olivat siinä 15 euron luokkaa eli melko sama kuin Suomessa. Ranskalaiset ovat Amsterdamissa joku se juttu eli niitä syötiin kerran. Erilaisia herkkuja oli tuo kaupunki pullollaan ja syötiin mm. todella herkulliset vohvelit! Oon tykästynyt jotenkin viiniin, en tiedä edes miksi. Viinilasin sai noin 5 eurolla ja oluen samalla summalla. Limut ja muut juomat olivat myös suht edullisia. 
Shoppailu
Amsterdam on aivan täydellinen kaupunki shoppailuun! 😍 Kaupunki on tunnettu toinen toistaan suloisimmista pikkuputiikeista, joissa mekin käytiin. Yksi ihana kauppa oli All the luck in the world. Mulla oli valitettavasti mukana vain pieni matkalaukkuni, joten kaikki ihanat jutut jäivät kauppoihin. Muutaman kosmetiikan ostin paikallisesta kosmetiikka myymälästä sekä tottakai Primarkista pari kivaa juttua! Sisustuskauppoja sekä pikkuputiikkeja löytyy ympäri Amsterdamia, etenkin Joordanian sekä Heineken oluttehtaan lähettyviltä😚 Pitkä ostoskatu, jossa on perus Primark, H&M, C&A jne löytyy Nieuwedijk-Kalverstraat väliltä aivan Dam- aukion lähettyviltä. Siellä on vaikka ja mitä ihania kauppoja!
Nähtävyydet
Toinen juttu mistä Amsterdam on tunnettu on lukuisat museot. Olen monta kertaa maininnut ja mainitsen vieläkin, että museot eivät meitä juurikaan kiinnosta. Tuntuu, etten saa niistä mitään irti. Poikkeuksia löytyy ja niin myös Amsterdamista. Anne Frankin museo/koti oli nimettäin todella mielenkiintoinen ja koskettava paikka! Siellä kannatta ehdottomasti käydä💜 Muutkin museot ovat varmasti mielenkiintoisia, joidenkin mielestä. Kanaalit ja nuo vanhat suloiset talot ovat myös syy matkustaa Amsterdamiin. Kanaaliajelua en voi henkilökohtaisesti suositella, vaikka olihan se tietenkin oma kokemuksensa! Silti tiedän, että se ajelu kuuluu Amsterdamin reissuun. Punaisten lyhtyjen alue on aivan omanlaisensa kokemus. Se on täynnä turisteja ja muita uteliaita, mutta oikeesti kokemuksena sellainen mitä ei joka päivä pääse kokemaan! Suosittelen. Damin aukiolla oli lokakuun aikaan tivoli, jossa kannatta vierailla. En ole ennen käynyt oluttehtaassa, joten Heineken Experiencessä oli mielenkiintoista vierailla. Mikäli kaipaa hiukan luontoa ja rauhaa, kannattaa suunnata Vonderlparkkiin. 
Mitä muuta?
Kuten kaikki tietävät on kannabiksen käyttö Amsterdamissa sallittua. Tuo kannabiksen haju oli häiritsevä koko reissun ajan. Amsterdamissa riittää paljon nähtävää jos museot ja vastaavat kiinnostavat. Shoppailijan paratiisi tuo varmasti on, kauppoja oli niin paljon ja moni myös hyvin persoonallisia. Myös ihania herkkuja on tuo kaupunki pullollaan😛 Amsterdam oli mielestäni ihan kiva kaupunki, johon en ainakaan tällä hetkellä haluaisi uudelleen matkustaa. Ehkä muualle Hollantiin?
Palaillaan taas, tsemppiä marraskuuhun!😘

20 kommenttia:

  1. Ihana vinkkipostaus.:) Mä oon yrittänyt miestä houkutella talvilomalla johonkin pidennetylle kaupunkireissulle tyyliin Köpikseen tms. mutta hän ei oikeen lämpee koska talvi.:( Mun taas tekisi mieli päästä muihin maisemiin talvesta huolimatta.
    Hauskan näköinen tuo hotellihuone suihkuputkineen ym! Amsterdam ei vielä tähän mennessä oo houkuttanut mutta varmasti joskus suuntaan sinnekin, koska pitäähän sitä nyt käydä mahdollisimman monissa paikoissa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kata! :) Oi voi, koita vielä saada! Onhan se silloin erilaista, mutta mun mielestä ainakin kivaa vaihtelua tähän Suomen säähän ja no ylipäätään Suomeen :D Kyllä talvellakin on kivaa matkustaa :) Juu tuo hotellihuone oli munkin mielestä hauska. Oon sun kanssa samaa mieltä, vaikkei joku houkutteliskaan niin paljon niin silti pitää päästä käymään :)

      Poista
  2. Mun mielestä ainakin kuvien perusteella Amsterdam on tosi kaunis kaupunki ja haluaisin siellä käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amsterdam on kyllä kaunis kaupunki :) Kannattaa kyllä matkustaa jos on kiinnostunut!

      Poista
  3. Oo miten ihania tuotteita tuossa kaupassa, tuolta voisi raahata kaikki esineet kotiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! <3 Mäkin olisin halunnut ne kaikki :D

      Poista
  4. Ah mun sydän meinaa pakahtua kun katson näitä kuvia, Amsterdam on mun lempikaupunki<3 Lontoo on toki ihan kintereillä ja niiden välillä lempparin paikka vaihtuu aina toisinaan mutta you get the point haha :D Damiin haluaisin niin kovasti käymään uudelleen!

    Mekin käytiin silloin Hard Rock Cafessa, Anne Frankin talossa, punaisten lyhtyjen alueella ja shoppailukadulla. Käytiin myös Van Goghin museossa joka on ehdottomasti käymisen arvoinen museo! Metrolla mekään ei taidettu kulkea kertaakaan, mutta ratikalla mentiin pariin otteeseen :) Tosi hyvä postaus Niina!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii vähän kiva kuulla! :) Haha juu tajusin, on munki vaikea valita aina New Yorkin ja Lontoon välillä :D Toivottavasti pääset pian tuonne uudelleen!

      Kiva myös kuulla, että samoissa paikoissa ollaa käyty :) Me ei tuossa Van Goghin museossa käyty, kun tosiaan museot ei oo niin se mun juttu :D Juu mekin kuljettiin vaan ratikoilla. Kiitos paljon! <3

      Poista
  5. Tuo hotelli kuulostaa kyllä tosi jännältä, siis että ipadeilla saa valoja säädettyä ja nuo vessat ja suihkut! Tosi hauskoja :D Ihanalta näyttää muutenkin Amsterdam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo hotelli oli kyllä jännä :D Niinpä, ihanan näköistä siellä olikin :)<3

      Poista
  6. Jeij, vinkkipostaus! ♥ Ompa jännä hotelli, noi vessa ja suihkuputket varsinkin :D Tykkäisin varmaan itsekin noin erikoisesta huoneesta/hotellista :D Amsterdam ei kyllä tähän aikaan vuodesta herätä mussa mitään ihmeempää ihastusta, mutta tosiaan keväällä tulppaanien aikaan sinne olisi vielä kiva mennä :) samalla haluaisin tsekata tuon Anne Frankin Museon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun sä tykkäät näistä! :) Haha oli kyllä jännä hotelli, mutta just kiva kun on välillä vähän erilaista :D Ymmärrän kyllä, mutta suloisia taloja ja kanaalit tuolla on aina samat vuodenajasta riippumatta :) Juu Anne Frankin museoon kannattaa ehdottomasti suunnata!

      Poista
  7. Tosi kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä! :) Harmi kuulla ettei Amsterdam ollut kuitenkaan sellainen kaupunki, johon haluaisit heti matkustaa uudestaan, mutta hyvä että lomanne oli kuitenkin ilmeisesti ihan onnistunut :) Oijoi, voin vaan kuvitella millainen shoppailijan paratiisi kyseinen kaupunki mahtaa olla! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu ei se ihan sellainen kaupunki ollut, vaikka muuten mukava reissu olikin! Shoppailijoille tuo kaupunki sopii paremmin kuin hyvin ;)

      Poista
  8. vitsi olin intopiukeena kun näin tän sun postauksen! Ollaan meinaan ens kuussa lähössä amsterdamiin joten tää ei ois voinu osuu parempaan aikaan :D Tosi hyviä vinkkejä tässä postauksessa ja nättejä kuvia, matkakuume senkuin kasvaa vaan :)! Ja ihana kuulla että tuolla on primark 8) Harmi vaan että ei hirveesti pysty shoppailla kun on vaan pienet matkalaukut mukana :'D..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee tosi kiva kuulla, että tuli vinkit sopivaan kohtaan :D Mulla on vielä yksi Amsterdam postaus tulossa ;) Kiitos, kiva kun tykkäsit tästä :) Mullakin oli vaan pieni matkalaukku mukana, otat vähän vaatteita ja muuta reissuun niin kyllä mahtuu jotakin :D

      Poista
  9. Amsterdamissa olisi kyllä niin siistiä päästä käymään, ihan vaan vaikka tuon Anne Frankin museon takia! :D Lisäksi tykästyin Amsterdamiin silloin aikanaan Tähtiin kirjoitetun virheen ansiosta :D Kiva vinkkipostaus jälleen kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo muse oli mullakin yksi syy miksi halusin tuonne :) Juu Tähtiin kirjoitettu virhe on niin ihana kirja ja elokuva, siitä saa mukavan kuvan Amsterdamista <3 Kiitti paljon! :)

      Poista
  10. Kiitos tästä vinkkipostauksesta! Vaikken olekaan niin innokas lähtemään heti ensimmäisenä Amsterdamiin niin voihan se mieli tietysti muuttua :D Tuo hotelli kuulosti aika jännältä tapaukselta, mutta mua ahdistaisi tuollainen koppi keskellä huonetta... Jostain syystä kyseisestä asiasta en niinkään innostunut. Muuten hotelli vaikutti hyvältä, vaikkakin melko kalliilta. Mulle se majapaikka ei ole oikeastaan niin tärkeä, koska siellä vain nukutaan ja käydään valmistautumassa/suihkussa, mutta en mä ihan joka paikkaa kelpuuta kuitenkaan :D Kauhean korkeaa hintaa en yöpymispaikasta kyllä raaskisi maksaa, kun se ei ole se reissujen pääpointti.

    Anne Frankin museoon olisi aivan mielettömän hienoa päästä. Ehkä joskus, ehkä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään! :) Ja aina voi mieli muuttua, niin mullakin on käynyt useiden matkakohteiden kanssa :D Mua ei sillee ahdistanut tuo vessa eikä suihku. Juu hotelli oli kyllä hyvä ja yksiä edullisempia hotelleja amsterdamissa kun sinne matkustettiin :) Sijainnin ja siisteyden/hienouden kun ottaa mukaan. Mäkään en tykkää maksaa kalliita hintoja, mutta välillä niin joutuu tekemään jos haluaa johonki kaupunkii just sillä hetkellä :D Juu tuo museo on ihana, siellä kannattaa käydä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥