lauantai 15. huhtikuuta 2017

Egypti osa 2: Kairossa


Heippa! 😊 Hassua miten vĂ€hĂ€n aikaa tuosta Egyptin reissusta on, mutta tuntuu ettĂ€ siitĂ€ olisi ikuisuus. Varattiin juuri kaksi uutta reissua Joonaksen kanssa ja kerron niistĂ€ teille piakoin! KyllĂ€ tĂ€mĂ€n hetken tilanne Euroopassa ja muualla maailmassa on ollut mun mielessĂ€ni. EgyptissĂ€kin oli juuri pommi-iskuja ja Euroopassa on alkanut olemaan vĂ€hĂ€n vĂ€liĂ€ joitain iskuja. Surullista, mutta haluan kuitenkin matkustaa. TĂ€stĂ€kin halusin kirjoittaa, koska olin juuri EgyptissĂ€ ja toinen kohde johon olemme menossa on kĂ€rsinyt myös nĂ€istĂ€ iskuista. Matkustamista nĂ€mĂ€ eivĂ€t estĂ€, mutta kyllĂ€ mietin nĂ€itĂ€ asioita enemmĂ€n ja olen ehkĂ€ varuillani. Mutta palaillaan nyt kuitenkin itse aiheeseen eli Egyptiin ja Kairoon!

Taisinkin mainita, ettĂ€ Kairo ei oikein ollut juttuni. Siihen on monta syytĂ€, mutta ehkĂ€ siinĂ€ lyhyessĂ€ ajassa ei saanut tarpeeksi irti koko kaupungista. Kaupunki ei jotenkin tehnyt muhun vaikutusta ja tykkĂ€sin olla enemmĂ€n Niilin risteilyllĂ€ kuin Kairossa. Lennettiin aikaisin aamulla Kairoon ja hetken hotelilla olemisen jĂ€lkeen lĂ€hdettiin kiertĂ€mÀÀn lĂ€hiympĂ€ristöÀ. Oli muuten hiukan jĂ€nnittĂ€vÀÀ lentÀÀ taas tuolla Egypairilla, kun muutenkin pelkÀÀn edelleen hiukan lentĂ€mistĂ€. Mutta onneksi lennot menivĂ€t hyvin! Ja jos ulkomailla jotain pelkÀÀn niin yksi on tĂ€mĂ€ kaaottininen liikenne😩 Kairossa se oli juuri sitĂ€. Mekin vain kĂ€velimme toiselle puolelle tietĂ€ autojen lĂ€pi ja toivoimme, ettĂ€ ne pysĂ€htyvĂ€t. ElĂ€imistĂ€ kerroinki jo aikaisemmin, mutta kaikki nuo suloiset kissat ja koirat ilman rakkautta. Olen ennekin matkoilla törmĂ€nnyt koiriin ja kissoihin kaduilla, mutta tuolla niitĂ€ oli ihan kaikkialla kokoajan. Toisaalta he saavat elÀÀ vapaana, mutta on tuo jotenkin surullista. Yhden kerran nĂ€in koiran hihnassa, ilmeisesti lemmikkinĂ€. KĂ€ytiin tuona pĂ€ivĂ€ssĂ€ syömĂ€ssĂ€ todella hyvÀÀ ruokaa, mutta koko paikka vĂ€hĂ€n epĂ€ilytti mua. Olin ollut iloinen kun vatsatautia ei ollut vielĂ€ tullut ja ajattelin, ettĂ€ nyt se tulee. Mutta koko reissun vĂ€ltin vatsataudin mistĂ€ mua kovasti varoteltiin. Ja kĂ€ytiin vielĂ€ juuri sellaisissa paikoissa syömĂ€ssĂ€ mitĂ€ yleensĂ€ vĂ€lttelen reissuilla😁 Illalla lĂ€hdettiin katsomaan valoshowta Gizan pyramideille. Show oli kyllĂ€ upea, olen kaikkien valojen ystĂ€vĂ€ ja oli jotenkin jĂ€nnĂ€ nĂ€hdĂ€ pyramidit ensimmĂ€istĂ€ kertaa elĂ€mĂ€ssÀÀn ja vielĂ€ pimeĂ€ssĂ€!
Toisena pĂ€ivĂ€nĂ€ Kairossa suuntasimme EgyptilĂ€iseen museoon! Tuolla museossa mulla ei ollut kuvauslupaa sisĂ€llĂ€, joten sieltĂ€ ei valitettavasti ole kuvia. Museossa oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista ja upeaa, ettĂ€ harmittaa ettei kuvia ole.. Mutta tĂ€stĂ€ voitte kĂ€ydĂ€ katsomassa mitĂ€ kaikkea museossa oli😊 SiellĂ€ oli niin hienoja kaikki tavarat kuten sĂ€ngyt, hevoskĂ€rryt jne. Kaikista siisteintĂ€ oli nĂ€hdĂ€ ihan oikeita muumioita! Tuo museon jĂ€lkeen lĂ€hdettiin Gizan pyramideille, jotka olivat koko reissun paras juttu. Ne olivat niin valtavia ja kauniita. Tuolla aavikolla oli myös oma tunnelmansa. Oli hassua kun en ollut koskaan kuvannut vastaavassa ympĂ€ristössĂ€ niin kaikki kuvat olivat ihan punaisia paitsi automaatilla. Tuon jĂ€lkeen suuntasimme katsomaan miten papyruksia tehdÀÀn. Tuolla myymĂ€lĂ€ssĂ€ oli niin valtavasti erilaisia ja toinen toistaan hienompia papyruksia, mutta löysin kuitenkin juuri sellaisen oman tyyliseni kaikkien joukosta.
Kolmantena pÀivÀnÀ oli ohjelmassa jÀlleen pyramideja, mutta tÀllÀ kertaa Sakkara pyramidi. Tuo pyramidi oli erilainen kuin Gizan pyramidit. LisÀksi pÀÀsimme kÀymÀÀn lÀhellÀ olevassa haudassa, jonka nimeÀ en valitettavasti muista enkÀ löytÀnyt Googlestakaan. Tuo hauta oli kuitenkin upea ja nuo sisÀllÀ olevat taideteokset kauniita! Pyramidin ja hautojen jÀlkeen pÀÀsimme katsomaan miten mattoja tehdÀÀn ja sain myös itse kokeilla tuota tekniikkaa! Ei se kovin vaikeaa ole, mutta arvostan kyllÀ miten hienoja mattoja tuolla tehdÀÀn. Illalla suuntasimme vielÀ Basaariin, jossa on paljon ostospaikkoja koruista vaatteisiin ja elintarvikkeisiin. Kaupustelua tuolla oli paljon ja niin monia vaihtoehtoja mitÀ ostaa, ettÀ aikaa basaariin kannattaa varata.

Tuollainen oli siis mun Egyptin reissu. Paljon pÀÀsin kokemaan työn kautta, ihan mahtavaa! Teen ehkĂ€ vielĂ€ vinkki- ja ostospostausta, ihan miten teitĂ€ kiinnostaa😊 Mukavaa pÀÀsiĂ€istĂ€ vielĂ€ kaikille!

12 kommenttia:

  1. NÀyttÀÀpÀÀllÀ kivalle kuvista katsottuna! Pyramideilla olisi joskus hienoa pÀÀstÀ kÀymÀÀn:) vinkkipostauksia on aina kiva lukea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KyllÀ, oli tuolla kivaakin :) Ja pyramidit olivat hieno kokemus. Vinkkipostauksen voisin siis tehdÀ, kiitti! :)

      Poista
  2. Ihania kuvia jĂ€lleen ♥ MĂ€ oikeesti rakastan katsella sun matkakuvia, sillĂ€ otat sellaisia kuvia joista vĂ€littyy hyvin reissun tunnelmaa ja kyseisen paikan kulttuuria :) Mun mielestĂ€ on myös mukava lukea sun mietteitĂ€ EgyptistĂ€, sillĂ€ matkakohde on tavallaan sellainen, jota et itse ole valinnut tai vaikuttanut 100% siellĂ€ kĂ€ytĂ€vÀÀn ohjelmaan :)

    Tuo ensimmĂ€inen kappale, jossa puhuit tuosta tĂ€mĂ€n hetken tilanteesta maailmalla ja varsinkin Eyuroopassa on varmasti sulla paljonkin mielessĂ€ matkustellessa enemmĂ€n. Mulla tuli todella epĂ€realistinen olo esimerkiksi tuosta Tukholman jutusta, sillĂ€ ensimmĂ€istĂ€ kertaa jotain noin pahaa tapahtui paikassa, jossa itse olen kĂ€ynyt ja olen useasti kĂ€vellyt juuri siitĂ€ missĂ€ se tapahtui... Musta on ihan hyvĂ€ nykyÀÀn olla varuillaan matkoilla, koska koskaan ei tiedĂ€ mitĂ€ tapahtuu. Uskon kuitenkin, ettĂ€ tuo teidĂ€n toinen kohde iskun kokenut paikka on paljon enemmĂ€n varautunut vastaavaan kokemuksensa takia. Turvallisia reissuja teille ♥♥

    Ihanaa pÀÀsiĂ€istĂ€ sulle myös ♥

    ♥: Ane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tosi ihana kuulla, ettÀ oot tuota mieltÀ :) Koitan ottaa mahdollisimman erilaisia matkakuvia, sekÀ nÀhtÀvyyksistÀ ettÀ ihan paikallisist rakennuksista jne. Juu tuo oli erikoinen reissu juuri siitÀ kun itse en sitÀ valinnut enkÀ vaikuttanut reissun ohjelmaan :D

      KyllÀ nuo asiat ovat mielessÀ nyt vielÀkin enemmÀn kun kokoajan tapahtuu jotain :/ Voin kuvitella minkÀlainen olo sulla oli juuri tuosta Tukholman iskusta, kun on tuttu paikka. Varovainen kannattaa kyllÀ olla, en tiedÀ auttaako se, mutta vÀhÀn enemmÀn katsellaan ympÀrilleen. Juu mÀ uskon myös, ettÀ on varautunut enemmÀn, nÀin olen ainakin lukenut. Ja kiitos paljon! <3

      Poista
  3. Onpas kauniita kuvia, jÀlleen kerran! Harmi, ettei Kairo ollut sun mieleen, mutta toisaalta, eihÀn kaikista paikoista vÀlttÀmÀttÀ pidÀkÀÀn. Toivottavasti reissu oli muuten mukava ja hyvÀ, ettÀ sÀÀstyit myös siltÀ pahamaineiselta vatsataudilta! Olisi ollut ikÀvÀÀ sairastua siihen kesken matkan :(

    TykkÀÀn nĂ€istĂ€ kuvista todella paljon, mutta voi ettĂ€ tuo kuva tuosta pienestĂ€ koirasta makaamassa hiekassa! Onpas hĂ€n suloinen ♥ Surullista tosiaankin on se, ettĂ€ monissa maissa niitĂ€ kulkukoiria ja -kissoja on enemmĂ€n kuin tarpeeksi...

    HyvÀÀ pÀÀsiÀistÀ sullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Juu ei kaikista paikoista voikkaan pitÀÀ eikÀ ollut tosiaan perinteinen lomareissu vaan työmatka :D Juu oli myös mukavaakin ja onneksi sÀÀstyttiin vatsataudilta kuitenkin!

      Oii, ihana kuulla, ettÀ tykkÀsit :) Tuo koira oli niin suloinen, olisin halunnut ottaa sen mukaani <3 Juu, varmasti Afrikassa koiria ja kissoja on ihan liikaa kaikkialla :/ Ja kiitos!:)

      Poista
  4. Siis WAU! Aivan upeita kuvia! Ihanalta kokemukselta toi Egypti vaikutti, tekis mieli itekin lÀhtee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! <3 Ja kannattaa lÀhteÀ jos vaan yhtÀÀn kiinnostaa :)

      Poista
  5. Kyll ÀsitÀ vaan joka puolella nykyÀÀn sattuu ja tapahtuu, mutta elÀmistÀ ei pidÀ lopettaa eikÀ pidÀ antaa pelolle valtaa. KyllÀhÀn se on ihan tosi surullista ja ehdottomasti saa itse miettimÀÀn enemmÀn asioita varsinkin kun esimerkiksi nyt osui niin lÀhellÀ eli Tukholmassa jossa kÀy itsekin useasti ym.:( Silti en itsekÀÀn aio lopettaa matkustelua - vaikken niin paljon matkustele kuin esim sinÀ ja en ehken sellaisiin paikkoihin missÀ niitÀ voi sattua (tai siis.. sitÀhÀn voi sattua ihan missÀ vain).

    Anyway nyt tÀhÀn pÀÀaiheeseen :D Kairokin nÀyttÀÀ hyvin hyvin vierailunarvoiselta paikalta ja kyllÀpÀ tekisi mieli niin joskus Egyptiin pÀÀstÀ. Muakin harmittaa kaikki pikkuruiset elÀimet kaduilla ja vailla rakkkautta:< Siis mua Àrsytti Roomassa suunnattomasti kun nÀin elÀinkaupassa (okei siis ei kadulla kyllÀkÀÀn) oli chihuahuan pentu TERRAARIOSSA. Siis kuten joku marsu tai hamsteri, se oli pistetty sellaiseen hieman isompaan terraarioon tietty. Mun olisi tehnyt mieli ottaa se mukaan:( MeidÀn perheessÀ on chihu joten oli tuo kyllÀ vÀhÀn raastavaa katsottavaa:D
    Menikö vĂ€hĂ€n taas ohi aiheen..?:D Anyway aivan ihania kuvia ja ostospostausta ja vinkkipostausta odotellessa ♥ :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sattuu eikÀ pidÀkkÀÀn lopettaa matkustamista tai elÀmistÀ. Mutta jotenkin miettiin enemmÀn ja on ehkÀ varuillaan. Ja tosiaan missÀ vaan voi kÀydÀ nykyÀÀn mitÀ vaan mikÀ on kyllÀ tosi harmi :/ Eurooppa on kuitenkin ennen ollut niin turvallinen.

      Jos Egyptiin haluaa, niin kyllÀ sielÀ kannattaa kÀydÀ :) Itse en varmaan olisi kÀynyt ilman tuota työtÀ. Nuo elÀimet harmittaa muakin niin elÀinten puolesta. Juu mÀkin olen jossain nÀhnyt koiranpentuja terraariossa ja se on ulkomailla vissiin ihan yleistÀ. Mutta meille jotka olemme tottuneet ostamaan koirat suoraan joltain ihmiseltÀ eikÀ elÀinkaupasta tuollainen on kyllÀ jotenkin surullista :/ Ei haittaa vaikka menikin aiheen ohi :D Kiitos kovasti!<3

      Poista
  6. Oi miten upeen nÀköinen paikka!<3 Mulla on ollut aina haaveissa matkustaa Egyptiin ja tÀÀ postaus sai kyllÀ aikaan kunnon matkakuumeen kyseiseen mestaan :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 Ja heii kiva kuulla, toivottavasti pÀÀset tuonne :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥