maanantai 26. joulukuuta 2016

Rooma, oi Rooma!

Ciao! Ja oikein ihanaa joulua vielä kaikille! Mukavaa olla taas Suomessa ja bloggailemassa. Joulukin tuli ja meni, oli kyllä ihana joulu. Toivottavasti myös teillä oli ihana joulu😻Juhliminen jatkuu myös tällä viikolla kun on mun valmistujaiset sekä uusivuosi. Mutta tänään puhutaan meidän Rooman reissusta 😊Kerron aluksi ihan yleisesti reissusta, tarkempia postauksia tulee sitten myöhemmin. Tässä on murto-osa kaikista kuvista, noita on oikeesti taas ihan valtava määrä! Saatte hiukan kuvaa minkälaista meidän reissussa oli. Tuo reissu oli siis yllätyslahja rakkaalta mulle. Olen aina halunnut Italiaan, etenkin Roomaan ja Venetsiaan. Rooma oli ihana kaupunki, mutta ehkei se ollut ehkä ihan sitä mitä odotin, mutta kyllä me kuitenkin nautittiin matkasta.

Meidän matkamme alkoi aamuyöllä viikko sitten. Vaihdettiin konetta Müncheninissa ja mä ihailin Münchenista Roomaan olevalla lennolla noita upeita vuoria. Saavuttuamme Roomaan hypättiin junaan ja juna-asemalta metrolla pääsi muutamalla pysäkillä meidän hotelliimme. Hotelli oli ihan ok, mutta seinät kuin paperia😕Myös aamupala oli hiukan suppea, mutta kyllä tuolla nyt yöpyi sen neljä yötä. Olisi kuitenkin luullut jälleen "neljän" tähden hotellilta enemmän, mutta aina ei voi olla kaikki täydellistä.

Tämä matka oli siitä ihana etten ollut kuoleman väsynyt matkan aikana. Toki jalat olivat hiukan väsyneet ja uni maistui päivän jälkeen, mutta olin yllättävän virkeä! En rentoutunut, mutta sellainen hyvä olo! Mä onnistuin😁 Välillä tosiaan pysähdyttiin kahville tai viinille ja nautittiin myös kaikista herkuista reissussa. Etenkin jäätelö oli ihanaa!
 
Rooma on iso kaupunki, mutta kuitenkin pieni. Välillä me käveltiin vaan johonkin(rakastan sellaista kävelyä vaan johonkin) ja yhtäkkiä oltiikin vaikka Espanjalaisilla portailla. Roomassa oli helppo kulkea ja me käytettiin suurimmaksi osaksi metroa ja käveltiin paljon. Myös raitiovaunua, junaa sekä bussia tuli kokeiltua. Kaikki julkiset liikennevälineet olivat vaan suurimmaksi osaksi aina ihan täynnä ja italialaiset vaan änkesivät sisään vaikka ne olivat jo täynnä! Ei Suomen "ruuhkat" tunnu paljon miltään tuon jälkeen. Yksi asia myös mihin kiinnitettiin huomiota, että jokaisella Rooman metroasemalla oli aseistuneet sotilaat. Se loi turvaa etenkin Berliinissä tapahtuneen iskun jälkeen..

Nähtävyyksiä oli paljon ja koko Rooma on yksi iso nähtävyys upeine rakennuksineen. Tuolla oli niin paljon kaikkea upeaa kuvattavaa ja mun kamera lauloikin kokoajan. Käytiin ensimäiseksi kattomassa Fontani Di Trevi, jonka näkemisestä olen unelmoinut pitkään! Se oli mun mielestäni oudossa paikassa, vähän piilossakin. Mutta valtava se oli ja todella kaunis💓 Mun lemppari nähtävyydet oli Coloseum ja Fontana Di Trevi, mutta eniten pidin Trasteveren kaupunginosasta sekä AS Roman jalkapallo pelistä. Kerron lisää nähtävyyksistä muissa postauksissa!

Ruoka! Se oli ihanaa. Mä rakastan ja rakastin ruokaa tuolla. Saatiin aina todella hyvää ruokaa ja melko edullistakin. Pastat oli ihania sekä söin maailman parasta Pannacottaa Trasteveren ravintolassa Tonnarellossa. Suosittelen tuota ravintolaa lämmöllä. Otin itse alkupalaksi leivän, pääruuaksi salaatin, juomaksi limpparin ja jälkkäriksi Pannacotan. Nuo kaikki maksoivat yhteensä 15 euroa! Lisäksi saatiin vielä keksejä ja shotit ilmatteeks😀
Joulu näkyi upeasti Roomassa ja kaikki valot olivat niin kauniita! Myös joulukuusia oli joka paikassa sekä kaikissa kaupoissa oli koristeltu kivasti. Shoppailtua tuli Roomassa ihan hillitysti, mutta siitä kerron lisää ostospostauksessa. Tuli tuostakin mieleen, että Roomassa oli enemmän kaupustelijoita kuin missään muualla missä olen käynyt. Ne ärsyttivät meitä aika paljonkin, kun kokoajan joku oli kimpussa myymässä selfietikkuja ja sateenvarjoja jopa silloin kun meillä oli sateenvarjo suojana? 😄 Roomassa sää oli hiukan huonompi ekat kaksi päivää, silloin satoi jonkun verran ja oli viileämpää. Kaksi vikaa päivää taas olivat aurikoisia ja oli oikeasti kuuma!

Rooma ei ollut niin ihana kuin olin kuvitellut ja ehkä sitä hehkutetaan turhan paljon ja odotin matkaa niin kovasti. Pettymys se ei ollut missään nimessä ja voi olla, että palataan tuonne joskus. Silti moni kaupunki menee Rooman edelle. Tällä hetkellä mun top 5 on 1. Lontoo 2. Split 3. Budapest 4. Lissabon 5. Manchester😏

Nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa minkälaisia postauksia haluatte mun tekevän? Haluatteko tietää enemmän esimerkiksi nähtävyykstä, kaupoista vai jostain muusta? Kaikki ideat otetaan vastaan! 

18 kommenttia:

  1. Wau mitä kuvia ja rakennuksia ♥ Oot kyllä kehittynyt ihan älyttömästi kuvaamisessa :) Näitä sun matkapostauksia on aina niin kiva lukea kun on kauniita kuvia ja mielenkiintosta tekstiä :) Rooma kuulostaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta, ainakin ruuan suhteen, nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosja kiitos paljon! <3 Todella ihana kuulla, että tykkäät :) Tulee aina hyvä mieli! Ja siis Rooma on käymisen arvoinen paikka ehdottomasti. Ruoka siellä on toosi herkullista ;)

      Poista
  2. Kiva lukea reissupostauksia! :) Mä kyl tykkäsin Roomasta, vaikka ei se nyt mikään Riccione oo. Suunniteltiin ens kesälle uutta reissua Italiaan, ehkä mahdollisesti pidempää kuin viimeks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! :) Oii kuulostaa ihanalta, mäkin haluaisin käydä muualla Italiassa :)

      Poista
  3. oi ihana postaus ♥ voi, mä rakastuin keväällä roomaan ihan täysin! varmaankin juuri siksi, ettei mulla ollut sitä kohtaan mitään odotuksia, ja siksi yllätyin kovasti miten upea kaupunki rooma on. nää kuvat oli kyllä ihan mielettömiä, tuntuu että ihan hetki sitten olin noissa samoissa maisemissa :) ja tosiaan, mekin nähtiin melko paljon ärsyttäviä kaupustelijoita! trasteveressa ravintolassa mulla meinas palaa hermot, kun kaupustelija yritti myydä jotain vinkuvaa juttua samalla kun me yritettiin nauttia illallisesta ja viinistä!! argh, jotain rajaa sentään. mutta hei, mielelläni haluan lukea lisää ihan KAIKESTA :D shoppailusta, nähtävyyksistä, ja ihan kaikesta mistä vaan keksit kirjottaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! <3 Juu mulla oli paljon odotuksia, mutta niinkuin sanoin ei ollut pettymyskään. En oikein osaa selittää sitä mitä haen :D Voii, kiitos :) Mullekki tulee monesti kun kattoo jotain kuvia, että hetki sittenhän mä olin tuolla! Juu meillekki kävi noin, että kun oltiin syömässä niin sillonkin tultiin myymään kaikenlaista roinaa :/ Ei ollut kyllä varmaan kivaa teilläkään.. Juu koitan tehdä mahdollisimman monipuolisia postauksia ;)

      Poista
  4. Olen kuullut samaa Roomasta, että todellisuus ei ihan vastannut niitä odotuksia, mutta ihanaa että teidän reissunne oli kuitenkin onnistunut! :) Ja nättiähän tuolla todellakin on, ihania kuvia oot kyllä ottanutkin ♥ Voin vaan kuvitella että ruoka oli varmasti hyvää ;) Samaan aikaan ihana ja kamala lukea näitä matkapostauksia, kun oma matkakuume on tällä hetkellä ihan hillitön! :D Tekisi vain mieli paeta johonkin lämpimään..♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se voi varmasti pitää joillakin myös paikkansa. Oli kuitenkin mukavaa reissussa :) Rooma on kaunis kaupunki, kiitos paljon <3 Ja ruoka tuolla oli ihanaa! Mä voin kuvitella, mulle tulee kans aina kauhee matkakuume toisten postauksista :D Toivottavasti pääset pian reissuun!

      Poista
  5. Oi miten upeita kuvia<3 Oli kiva lukea teidän reissusta ja innolla odottelen muitakin postauksia :) Erityisesti kaikista nähtävyyksistä olisi kiva lukea ja katsoa kuvia! Harmi, ettei Rooma ihan ollut sellainen kuin ajattelit :/ Nyt mulle tuli jotenkin sellanen olo, että mäkin odotan ehkä hieman liikaa kyseiseltä kaupungilta. En oo Roomassa koskaan käynyt, mutta ehdottomasti haluan käydä ja toivottavasti sinne pääsenkin mahdollisimman pian.

    Tollaset kaupustelijat on kyllä ihan superrasittavia. Nykissä niiltä ei saanut välillä hetken rauhaa, kun kymmenen metrin välein joku tyrkytti jotain kiertoajelua tai musikaalia. Yhtenä päivänä istuttiin siskoni kanssa syömässä jätskiä ihan Central Parkin ulkopuolella ja sen 10 minuutin ajan meidän luona kävi valehtelematta ainakin 6 miestä tyrkyttämässä sellasia hevosajelujuttuja :D Ne vielä parveili kaikki siinä keskenään, joten eiköhän ne tienneet, että meidän luona oli jo käyty ja oltiin kieltäydytty siitä ajelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! <3 Lisää postauksia on tulossa ;) Juu voisin kertoa enemmän nähtävyyksistä, ainakin semmoisista joista itse pidin. Ja mäkin oon odottanut joskus tosi paljon ja joskus tosi vähän joltain kaupungilta ja yllättynyt yleensä vain positiivisesti! Uskon, että kaikki tykkää omalla tavallaan Roomasta, mutta halusin myös kertoa rehellisesti mitä mä olin mieltä :) Siellä on ainakin paljon ihania kauppoja sulle! ;) Toivon, että pääset pian reissuun!

      Apuaaa :D Mekin ollaan varmasti menossa Nykiin jossain vaiheessa ja voin vaan kuvitella miten paljon siellä on kaikenlaisia kaupustelijoita :/ No oon valmistautunut :D Tollainen on todella ärsyttävää, voin vaan kuvitella!

      Poista
  6. Upeeta ihanaa Niina! On se Rooma niin ihana:) tuonne on kyllä pakko päästä vielä kerran kun tuo Fontana Di Trevi jäi piru vie sen rempan vuoksi näkemättä... kuten myös trastevere jäi näkemättä kun ei ehtinyt.. ihania fiilistelyjä täällä kuvineen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata :) Niin on! Toivottavasti pääset vielä uudelleen Roomaan ja harmi että tuo Fontana Di Trevi jäi näkemättä, se on kyllä upea. Myös Trasteverea suosittelen <3 Kiitti :)

      Poista
  7. En osaa sanoa oikein muuta kuin, että Rooma on ihan oikeasti näköjään sellainen kuin historiankirjoissa :D Jotenkin tuli niin elävästyi näistä kuvista mieleen hissan tunnit, kun yritettiin päntätä Rooman historiaa ja puoli luokkaa nukkui (Siis ihania kuvia, ei tullut nukkuminen niistä mieleen :DD).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo kyllä se on :D Kyllä mullekkin tuli mieleen historia usein tuolla, niin historiallinen, muttei kylläkään tylsä kaupunki! :)

      Poista
  8. Tosi kiva postaus, odotan innolla seuraavia! Mun ystävä asuu Roomassa ja oon siellä pari kertaa käynyt, toivottavasti joskus lähitulevaisuudessa taas uudestaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oii vähänkö ihanaa, että asuu siellä <3 Toivottavasti pääset pian taas sinne!

      Poista
  9. Oi, todella ihania kuvia, en malta odottaa yksityiskohtaisempia postauksia! :) Harmi, ettei Rooma ihan vastannut odotuksia, mutta kaikki maailman paikat eivät aina ole sitä, mitä on ehkä ajatellut :/ Ehkä tarvitsette toisen reissun sinne! Imo Rooma on kyllä sellainen paikka, että sitä hehkutetaan ehkä turhankin paljon (samoin kuin Pariisi), mutta varmasti oli muuten ihan hyvä paikka. Mua kiinnostaa eniten Italian kulttuuri sekä kieli niin itse varmaan tykkäisin aika paljon!

    Mä haluaisin lukea postauksia nähtävyyksistä sekä hotellista, missä yövyitte! Ihan vain mielenkiinnon vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! <3 Niitä on kyllä tulossa ;) Juu ei tietenkään ole ja välillä yllättyy positiivisesti, välillä ei! Juu Rooma on kyllä sellainen mitä hehkutetaan paljon, mutta kyllä sinne kannattaa kuitenkin matkustaa :) Uskon, että tykkäisit, italian kieli on kauniin kuuloista. Ja kerron nähtävyyksistä ja hotellista lisää :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥