torstai 29. syyskuuta 2016

Vinkit Lissaboniin!

Heii! :) Tänään, kaksi kuukautta itse reissusta saan vihdoin julkaistua tämän postauksen teille. Tämä on ollut luonnoksissa jo jonkin aikaan, mutta jotenkin julkaiseminen on vaan vähän jäänyt :D Toivottavasti näistä on apua Lissabonista haaveileville tai sinne matkustaville!

Lennot&Hotelli
Varasimme Lissabonin matkan muutama kuukausi ennen reissua. Lensimme Lissaboniin Lufhansalla Münchenin kautta välilaskulla ja Münchenista sitten Tap Portugalilla. Paluulentomme oli suora lento Tap Portugalilla, joka kesti noin 4h 45 min. Hotellimme oli nimeltään Lissabon Marriott Hotel. Se sijaitsi noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta, mutta aika kätevästi sieltä pääsi kävellen ja metrolla keskustaan. Hotelli oli neljän tähden hotelli, jossa meillä oli ilmastointi huone parvekkeella 16-kerroksessa. Lisäksi hotellissa oli myös uima-allas, joka oli iso plussa. Kaiken kaikkiaan viikon reissu matksoi meiltä 660 euroa lentoineen sekä aamupaloineen.
Liikkuminen 
Lissabonissa on todella helppo liikkua! Siellä on pieni metroverkosto, vain neljä eri linjaa. Metro/bussi/ratikka lippu maksaa 1,40 euroa ja on voimassa muistaakseni tunnin. Ennen lipun ostoa sinun pitää ostaa Viva niminen kortti, joka maksaa 0,50 centtiä. Siihen voi sitten ladata noita lippuja. Keskustassa pärjää hyvin kävelemällä tai ratikalla. Myös busseja on paljon. Junaa voi käyttää pidemmissä matkoissa, ne ovat todella käteviä ja edullisia. Tarkoitan edullisella sitä, että 40minuutin ja 30 kilometrin juna-matka maksaa 2,15 euroa suunta! Taksit ovat myös halpoja, 10minuutin taksimatka hotellilta kentälle maksoin 7,50 euroa. Käytettiin taksia muutenkin kun mentiin Colombo ostoskeskuksesta hotelille, koska se maksoi vain 5 euroa.
 
Ruoka&Juoma
Ruoka ja juoma ovat molemmat Lissabonissa edullisia. Saatiin esimerkiksi Sintrassa alku-,pää- sekä jälkiruoka noin 13-eurolla. Kaljaa sai 2-7 eurolla, riippuen ihan paikasta! Limut olivat siinä 2-3 euron paikkeilla. Mutta Lissabonissa on tapana tuoda aina pientä syötävää kuten juustoja, leipää ja oliiveja pöytään ja niistä velotaan 2-4euroa. Joten jos et halua niitä, kannattaa se sanoa heti! Lissabonissa sai joka ravintolasta kalaa ja söinki sitä jonkun verran siellä. Kehuin jo, että lohi siellä oli todella hyvää! Perinneruokaan kuului turska, jota sai eri muodoissa. Belèm leivoksia kannattaa myös muistaa maistaa, ne ovat hyvän makuisia ja Portugalin perinne jälkkäri. Lissabonissa oli helppo löytää mukava ravintola, niitä oli kaikkialla paljon!
Shoppailu
Shoppailu, niin ihanaa! Ja niin edullista. Oon tainnut mainita sanan edullinen jo monta kertaa, mutta se on totta. Vaikka tuolla meni paljon rahaa, oli myös shoppailu edullista kun shoppaili edullisissa kaupoissa. Esittelin teille ostaukset jo tässä postauksessa :) Mutta jos haluat shoppailla oikein urakalla, mene Colomboon! Siellä on yli 340 kauppaa ja sinne pääsee metrolla ihan viereen. Siellä on myös paljon erilaisia ravintoloita sekä mm. leffateatteri. Ostoksia tein esim. Primarkissa, C&A:ssa, Pull&Bearissa sekä Ale shopissa. Ale Shop on vähän kuin Espanjan ja Portugalin Tiger, niitä on muutama ainakin Lissabonin keskustassa. Kaikkea turiskrääsää on kadut tulvillaan, joten sieltä löytöjä tekemään.
Nähtävyydet
Nähtävyyksiä, niitä on niin paljon! Viikko riitti hyvin nähtävyyksien katsomiseen. Rossion aukiolla kannattaa piipahtaa sekä näköalapaikoilla kuten São Pedro de Alcântarassa sekä Santa Luziassa. Alfama on myös kivaa aluetta, siellä kannattaa mennä ratikalla! Cascais ja Sintra ovat molemmat 40 minuutin junamatkan päässä Lissabonista, niissä kannattaa käydä ehdottomasti. Cascaisissa voi suunnata rannalle sekä ihailemaan Boca Do Infernoa. Sintrassa taas on paljon linnoja kuten Palácio Nacional de Sintra sekä lumoava puisto, Quinta da Regaleira. Myös Lissabonissa on muutama ihana puisto jossa käytiin. Toinen niistä on Estufa Frian, joka sijaitsee Parque Eduardo Sétimon aukion lähellä. Toinen taas sijaitsee Belemissä, Jardim Botânico Tropical- puisto. Molemmat todella kauniita ja sisäänpääsyt 2-6 euroa, joten suosittelen. Belemissä on myös Hieronymuksen luostari sekä samalla reissulla voi tsekata Belemin tornin ja April 25th- sillan! Futisfaneille löytyy myös nähtävää kun käy katsomassa Sporting Lissabonin stadionin Estádio José Alvaladen sekä Benfican stadionin Estádio da Luzin. Jos hyvä tuuri käy, saattaa jommalla kummalla joukuueella olla peli ;) Toivottavasti tässä oli nyt kaikki nähtävyydet suunnilleen missä käytiin, Lissabon tagin takaa löytyy lisää postauksia aiheeseen sekä tarkempaa kertomusta nähtävyyksistä :)
Mitä muuta?
Lissabon on todella monipuolinen ja kaunis kaupunki. Siihen on helppo tykästyä ja siellä oli hyvä olla. Kesällä siellä on vaan todella kuuma, mutta koitettiin ettei se olisi vaikuttanut meidän reissusuunnitelmiin. Vaikka Lissabon on edullinen kaupunki, siellä rahaa menee ja paljon! Lissabonin lähellä on paikkoja joihin matkustaa helposti junalla kuten Sintraan ja Cascaisiin. Portugalilaiset ovat ystävällisiä ihmisiä ja monet osaavat hyvin englantia. Pääosin jäi hyvä fiilis Lissabonista, mielelläni matkustaisin tulevaisuudessa myös muualle Portugaliin ♥

10 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään näistä tällaisista postauksista, kun nää on niin paljon lähempänä maata kuin jotkut viralliset matkasivut jotka on päivitetty aina ties milloin. Itte tykkään ettii reissuvinkkejä blogeista. Kiva kun jaoit nää :) Ps jälleen upeat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäät! :) Ja juu oot oikeessa, on nää blogeistä luetut kivempia! Mäkin etin yleensä vinkkejä just blogeista. Ja juuri siks jaoin, että olis apua muille näistä :) Kiitos! <3

      Poista
  2. tosi kivan näköinen paikka ja tuo edullinen shoppailu kuulostaa hyvälle ;) tuonne ku joskus pääsis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Ja juu tuolla oli tosi kivoja kauppoja missä oli edullista shoppailla ;) Toivottavasti pääsisit joskus käymään tuolla <3

      Poista
  3. Nämä vinkit täytyy kyllä poimia talteen, koska Lissabon (ja Portugali muutenkin) on jo pitkään ollut haaveissa :) Ihanan informatiivinen postaus, tykkäsin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii miten kiva kuulla! :) Hyvä jos näistä on apua! Ja kiitos paljon <3

      Poista
  4. Tiedätkö tunteen kun on kamala matkakuume ja tiedät ettet vielä hetkeen pääse mihinkään, sitten tulee vastaan tällainen ihana postaus<3 ;) Upeita kuvia ja komppaan Sagaa, itse tykkää myös lukea kaikki reissuvinkit blogeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa joo kyllä tiedän :D <3 Mutta kiitos!:) Ja mä tykkään kans lukee matkavinkkejä juuri blogeista!

      Poista
  5. Tää oli mielenkiintonen postaus, hyviä vinkkejä olit kerännyt :) sun matkavinkkipostaukset jaksaa myös aina lukea, ei oo liian pitkiä mutta silti hyvin asiaa :)
    Mun matkakuume kyllä nousee aina ihan huippuunsa kun luen näitä sun postauksia :D Ihania kuvia muuten ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, kiva kuulla että oot tota mieltä!:) Kiitti kovasti!<3 Koitan tehdä näistä mahdollisimman monipuolisia. Ja juu ymmärrän, että matkakuume nousee, mulla on ihan sama juttu:) Kiitti vielä paljon<3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥