torstai 12. toukokuuta 2016

Budapest Day 3&4


MoikkaTänään olisi vuorossa vikat päivät Budapestissa:) Aika tuolla meni niin nopeasti. Mielelläni olisin ollut vielä muutaman päivän. Uskon, että joskus kun unelma-matkakohteet on käyty, niin palataan Budapestiin :)

Kolmantena päivänä oli vuorossa kävelyä ympäri kaupunkia. Jäätiin metrossa pois Parlamenttitalon kohdalla ja kierrettiin läpi koko upeus! Niin valtava ja kaunis rakennus. Siitä käveltiin Tonavan joen reunaa pitkin Széchenyin ketjusillalle. Oli kiva katsella Budapestia nyt Pestin puolelta, kun sillon aikasemmin katsottii Budan puolelta. Matkalla törmättiin Juutalaisten kenkiin, jotka ovat muistomerkkinä juutalaisille joita hukutettiin Tonavaan toisen maailman sodan aikana. Oli kyllä pysäyttävä paikka. Samalla mietin millon pääsisi matkustamaan Auschwitziin ja Puolaan tutustumaan paremmin juutalaisten kohtaloon. Tää aihe on kiinnostanut mua paljon.
Budapestissa on niin paljon kaunista katseltavaa. Kaikki vanhat rakennukset on joteki nii upeita! Ja mulla oli oikeesti kamala ongelma, etten laitan 200 kuvaa tähän postaukseen kun niin paljon löyty kivoja kuvia :D Ehkä käytän niissä muissa postauksissa jos ei joskus löydy kuvia postaukseen. Käveltiin aika pitkä matka kunnes lähdettii hotellille lepäilemään. Oli ihanaa ku hotelli oli ihan keskustassa, niin pääsi aina välillä lepäilemään:) Hotellin jälkeen lähdettiin käymään syömässä sekä sen jälkeen kauan odotettuun New York cafeeseen, jossa käymistä olin odottanut koko reissun! Kahvila sijaitsi aivan hotellimme vieressä ja samassa rakennuksessa oli myös toinen hotelli sekä ravintola. Kahvilassa oli hiukan jonoa, mutta nopeasti päästiin pöytään ja tilattiin listasta Cappuccinot ja jäätelöannokset. Kahvila oli kalliimpi kuin kahvilat yleensä Budapestissa, mutta niin kaunis! Kahvilaa kutsutaan maailman kauneimmaksi kahvilaksi ja sitä se varmasti onkin

Illalla lähdettiin vielä iltakävelylle Tonavan rannan lähelle. Tarkoitus oli kuvata iltaista Parlamenttitaloa ja Széchenyin ketjusiltaa, mutta just sillon alkoi tietenkin satamaan.. :( Onneksi sain Parlamenttitalosta hyviä kuvia. Olihan se kaunis valostuikseineen vai mitä?
Viimeisenä päivänä meillä oli vielä jonkun verran aikaa ennen lentoa, joten käytii muutamissa kauppoissa, josta löysinki kivoja juttuja! Ostospostausta on vielä luvassa ;) Oli niin harmi lähteä Budapestista ja meidän ihanasta hotellista. Matka lentokentälle meni taksilla, jossa mukava taksikuski jutteli meille koko matkan. Lento sujui hyvin aivan upeassa auringonlaskussa. Kyllä tona hetkenä muistan miettineeni miten onnellinen ihminen mä olen kun saan nähdä tän kaiken. Vaikka myönnän monesti olevani kateellinen ihmisille, jotka saavat käydä upeissa paikoissa ympäri maailman, niin kyllä tuona kauniina hetkenä mietin miten paljon kaunista mä olen saanut nähdä! 


Meidän matka oli ihana ja ikimuistoinen. Budapest teki muhun vaikutuksen kauneudellaan. Tonne palataan vielä joskus Vielä olisi muutama Budapest aiheinen postaus luvassa ;)

22 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja etenki tuo toiseksi viimeinein sai suun ammolleen! Ihan mieletön rakennus! ♥ Oi, en malta taas odottaa ostospotausta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nää on kyllä upeita :) Etenkin toi iltainen Parlamententtitalo! <3 Ja kiva kuulla, että ootat sitä ;)

      Poista
  2. Taas niin upeita kuvia! ♥ Saat mut kyllä ihastumaan kaupunkiin kuin kaupunkiin :D Muistan kun joskus pienenä haaveilin Budapestista ja varsinkin siitä ketjusillasta :D Ostospostausta ootellaan jo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiitti kovasti <3 Ihana kuulla, että näillä postauksilla on semmonen vaikutus, se onki vähän idea ;) Aaw voi sua :D Tuonne kannattaa kyllä ehdottomasti matkustaa :) Ja heii kiva kuulla, semmonen on tulossa :D

      Poista
  3. Tosi upeita kuvia ♥ Sun kuvat tuo itselle vaan innostuksen päästä joskus omin silmin näkemään nää kaikki :) Ostospostaus kuulostaa kivalle, tykkään aina nähdä mitä kaikille tarttuu reissuista mukaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Joo kyllä tää kaikki pitää itse saada kokea ja nähdä, edes parhaimmallakaan kameralla ei saa tuota kauneutta tuotua tänne :D Juu mäkin tykkään ostospostauksista, semmonen siis tulossa ;)

      Poista
  4. Upeita kuvia!! Pitää alkaa kyl varmaa reissuu varailee😂💕

    VastaaPoista
  5. Kun kävitte tuolla kahvilassa, niin oliko siellä pianistia? :) Muistan vaan kun kaveri kertoi siitä, miten oli fiilistelyt soittoa samalla kahvia juoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä!:) En maininnutkaan sitä tässä postauksessa :D

      Poista
  6. Mä olisin voinut ihan hyvin katsella näitä kuvia sen 200 kappaletta, ei olis haitannut yhtään nimittäin on sen verran upeita <3 Ja arvaa vaan, kuinka kateellinen olen teille kun pääsitte ilta kävelylle Tonavan rantaan/lähelle, kelpais mullekkin ja olis vähän vaihtelua niihin perinteisiin reitteihin :D Ps. ostopostaus kuulostaa hyvältä ja ihanaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihanasti sanottu :D <3 En kuitenkaan viittinyt ihan kaikkia laittaa. Ja juu tuolla oli kyllä ihana kävellä niin illalla kuin päivälläkin :) Juu ostopostausta luvassa ;) Samoin sinne <3

      Poista
  7. Ihanalta paikalta näyttää ja kuulostaa!♥ Ei sellaiselta betoniviidakkohelvetiltä jotka ite mielellään kiertäisin kaukaa matkustellessa. Sulonen tuo teidän yhteiskuva<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budapest on aivan ihana paikka <3 Haha joo ei oo semmonen, mä kyllä tykkäisin semmosestakin ;) Kiitos <3

      Poista
  8. Ihania kuvia, ihana sinä ja todella ihanan kuuloista reissua! :) Pitkästä aikaa pääsin blogien pariin ja olen niin innoissani, kun on paljon postauksia lukulistalla - anteeksi, että kommentointi on unohtunut kaiken kiireen keskellä, mutta täällä ollaan taas innolla kuulemassa siun kuulumisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos! <3 Ja voii suaa, ei haittaa :) Aina välillä on kiirettä, ei sille mitään voi. Kiva kuulla, että odottelet postauksia <3 :)

      Poista
  9. Olipa mielenkiintonen postaus! Taisin jo Instassa sanoa mut sanon täälläkin että oot oikeesti tosi hyvä ottamaan valokuvia!! :) Itekkin haluaisin päästä käymään Auschwitzissa.. jos pääset sinne ennen mua, niin tee ihmeessä siitä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit :) Ja kiitos todella paljon kehuista <3 Juu Auschwitzissa pitää joskus päästä käymään, ei oo ehkä vielä suunnitelmissa, mutta joskus kyllä! :)

      Poista
  10. Oi onpa upeita kuvia! <3 Ja sie kaunokainen. <3 Budapest on kyllä kaunis kaupunki, kävin siellä joskus 2009 alkuvuonna jos oikein muistan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos kovasti <3 Niin on, tosi kaunis kaupunki! :)

      Poista
  11. Ihana taas lueskella näitä sun matkapostauksia! Hirveä matkakuume iskee kun lueskelee mitä kaikkia te ootte tehny! Ite en ollu ikinä ajatelu Budapestia mitenkään omana matkakohteena. Ei se vaan ollu ikinä käyny oikein mielessä. Nyt kun on lukenu sun postauksia sieltä, niin ehottomasti haluan päästä käymään ! Upean näkönen kaupunki! Varsinki tuo Parlamenttitalo <3 Teillä on kyllä tuntunu olevan ihana reissu ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät!:) Arvaa mitä?:D En mäkää ennen ajatellut, sitte vaan ihastui siihen <3 Suosittelen kyllä Budapestia lämmöllä. Todella kaunis kaupunki :) Parlamenttitalo oli tosi upea! Ja reissu oli kyllä ihana:)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥